Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

17 Mayıs 2024 Cuma
DAKİKA BİR GOL BİR
-AKP; tek başına iktidar olmasının ardından ilk işinin yine "açılım" olacağını ve PKK ile ortaklığa devam edeceğini gösterdi.
Kategori : GÜNDEM
04 Kasım 2015 12:19
 
DAKİKA BİR GOL BİR
-AKP; tek başına iktidar olmasının ardından ilk işinin yine "açılım" olacağını ve PKK ile ortaklığa devam edeceğini gösterdi.

AKP; tek başına iktidar olmasının ardından ilk işinin yine "açılım" olacağını ve PKK ile ortaklığa devam edeceğini gösterdi.

-Çelik, çözülmenin buzdolabından çıkabileceğini ilan ederken, Akdoğan, bebek katiline övgülerini bir üst seviyeye çıkardı.

 

MUHALEFET partilerine yeni anayasa çağrısı yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, adına "Çözüm" denilen ihanet sürecinin yeniden buzdolabından çıkarılabileceği mesajını verdi. Çelik, "Kamu düzeni sağlandıktan, kamu düzeni konusunda tam hakimiyet sağlandıktan sonra o buzdolabı meselesi yeniden gündeme alınır" dedi. Çelik'in bu sözleri kamu güvenliğinin kimlere teslim edildiğinin de yeni bir itirafı oldu.

 

DOLMABAHÇE Sarayı'nda bebek katilinin 10 maddelik isteklerine imza koyan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da çözülmenin kaldığı yerden devam edeceğini söyleyip İmralı canisiyle ilgili övgülerini sıraladı. Akdoğan, "Çözüm süreci bağlamında bir noktaya gelebilmemiz için bazı şartların olgunlaşması gerekir. Bu süreçte çok kötülük yaptılar ve Öcalan'ı da diri diri oraya gömdüler" dedi.

 

AKP; tek başına iktidar olmasının ardından ilk işinin yine "açılım" olacağını ve PKK ile ortaklığı devam edeceğini gösterdi. Parti sözcüsü Ömer Çelik çözülmenin buzdolabından çıkabileceğini ilan ederken, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bebek katiline övgülerini bir üst seviyeye çıkardı.

 

Muhalefet partilerine yeni anayasa çağrısı yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, adına "çözüm" denilen ihanet sürecinin yeniden buzdolabından çıkarılabileceği mesajını verdi. Çelik, "'Kamu düzeni sağlandıktan, kamu düzeni konusunda tam hakimiyet sağlandıktan sonra o buzdolabı meselesi yeniden gündeme alınır" dedi.

Çelik'in bu sözleri kamu güvenliğinin kimlere teslim edildiğinin de yeni bir itirafı oldu. Dolmabahçe Sarayı'nda bebek katilinin 10 maddelik isteklerine imza koyan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'da çözülmenin kaldığı yerden devam edeceğini söyleyip İmralı canisiyle ilgili övgülerini sıraladı. Akdoğan, "Çözüm süreci bağlamında bir noktaya gelebilmemiz için bazı şartların olgunlaşması gerekir. Bu süreçte çok kötülük yaptılar ve Öcalan'ı da diri diri oraya gömdüler" dedi.

 

Tek başına iktidar olan AKP, bir kez daha ilk işlerinin "açılım" olacağının işaretini verdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik , " Çözüm süreci buzdolabından çıkarılabilir" mesajını verdi. Çelik,  AKP  Genel Merkezi'nde, Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu başkanlığında düzenlenen AKP MYK toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çelik, 1 Kasım milletvekili seçimlerinden sonra ilk AKP MYK toplantısını yaptıklarını, toplantıda 1 Kasım'a giden 'süreç've 'seçim sonuçları'nın kapsamlı şekilde değerlendirildiğini ifade etti.

 

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

 

 Partilere 'Yeni Anayasa " çağrısı yapan Çelik, " Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne her seferinde milletimiz bu talimatı vermektedir. Demektedir ki: 'Yeni Anayasa yapın'. Bu, en güçlü vaadimizdir, en güçlü talebimizdir. Siyasi partilerin bu konudaki her türlü destek, iş birliği, mekanizma kurma, karşılıklı diyalog geliştirme çağrılarına açığız. Buradan da bir kere daha çağrı yapıyoruz: Gelin, Türkiye'yi 2023'e taşıyacak sivil bir anayasa yapalım " dedi. Yeni anayasaçalışmalarına ilişkin soruyu Çelik, " Yeni anayasa, AK Parti'nin Türkiye'ye vaadettiği temel politikaların ilk maddesidir. AK Parti'nin yeni Anayasa vaadi en taze, en sağlam ve en güçlü vaadidir. Bu, devam etmektedir " diyerek yanıtladı.

 

Çelik, Türkiye'nin ekonomisinin ve demokrasisinin büyümesi, çağdaş dünyanın birtakım meydan okumalarına karşılık verebilmesi için yeni anayasaya şiddetle ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

 

" Çünkü anayasa devletin yazılımıdır " diyen Çelik, şunları ifade etti:" Toplumun taleplerinin bir devlet yazılımına dönüşmesidir, sivil anayasa. Daha önce böylesi bir imkandan mahrumduk. Yeni Türkiye'nin kimliğidir, doğum belgesidir, 2023 hedeflerinin en büyük zeminidir. Yeni anayasa olmadan ne arzu ettiğimiz ekonomik seviyeye ne arzu ettiğimiz demokrasi seviyesine ne de dış dünyayla ilişkiler kurma bakımından doyurucu bir kimlik belgesine sahip olamayız. Bu, hepimizin vazifesidir. Bu, tek başına AK Parti'nin sorumluluğu değildir. Vatandaşın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdiği her bir milletvekilinin tek tek sorumluluğudur. 

 

ÇÖZÜM SÜRECİ BUZDOLABINDAN ÇIKIYOR

 

Çözüm Süreci'nin, Milli Birlik, Kardeşlik Projesi olarak aşamalar itibarıyla Türkiye'deki silahlı unsurların ülke toprakları dışına çıkarılmasıyla ilgili olduğunu öne süren  Çelik, sürecin kamu düzeniyle birbirine zıt olmadığını, kamu düzeni ile Çözüm Süreci'nin birbirinin alternatifi olmadığını vurguladı. Çelik, şunları dile getirdi: "Burada bu silahlı unsurlar, terör örgütünün silahlı unsurları, ülke toprakları dışına çıkmak için daha önce ilan ettikleri takvime uymadılar. O takvim içinde sadece yüzde 15'i civarında bir kısmı da hasta olanlar, ülke topraklarının dışına çıkarıldı. Şunu açık ve net şekilde söyleyelim: Türkiye ve bu bölge bundan sonrasında bu silahlı unsurlara şimdiye kadar olduğu gibi kesinlikle tahammül etmez. Bunlar 'İşte biz belli örgütlerle savaşıyoruz, DAİŞ'le savaşıyoruz, şunla, bunla mücadele ediyoruz'diye kendilerine konjonktürel olarak bölgede birtakım derinlikler ürettiklerini düşünüyorlar." 

 

 "Türkiye ret, inkar ve asimilasyon politikalarını bitirmiştir, Türkiye'de siyasal katılım yolları sonuna kadar açıktır" diyen Çelik, şunları belirtti: "Hiç kimsenin Çözüm Süreci'ni bahane ederek kamu düzenini imha etmesine, yaralamasına müsaade etmeyiz, biz kamu düzeni adına demokrasiyi rafa kaldıran bir anlayışa da sahip değiliz. Hem kamu düzeni hem de demokratikleşme, birbirini besleyen iki unsur olarak bundan sonra devam edecektir.

Dolayısıyla kamu düzeni sağlandıktan, kamu düzeni konusunda tam hakimiyet sağlandıktan sonra o 'buzdolabı'meselesi yeniden gündeme alınır, buzdolabından çıkarılabilir ama terörle mücadelenin herhangi bir aşamasında kamu düzeni tam sağlanmadan karşı taraftan gelen 'Çözüm Sürecini yeniden devreye sokalım'türü çağrıların hiçbirini ciddiye almıyoruz, her birine kulağımız kapalıdır." Çelik, "Kamu düzeni sağlandıktan sonra" diyerek, ülkeyi ne hale getirdiklerini de itiraf etti.

 

AKDOĞAN'DAN CANİYE ÖVGÜ

 

 Dolmabahçe Sarayı'nda bebek katilinin 10 maddelik isteklerine imza koyan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV'de seçim sonuçlarını değerlendirirken çözüm sürecine değindi.

 

Akdoğan "Çözüm süreci bağlamında bir noktaya gelebilmemiz için bazışartların olgunlaşması gerekir. Bu süreçte çok kötülük yaptılar ve Öcalan'ı da diri diri oraya gömdüler" dedi.

 

 "İMRALI İLE GÖRÜŞME İÇİN ŞARTLAR OLGUNLAŞMALI" 

 

Çözüm sürecinin geleceğine ilişkin de mesajlar veren Akdoğan, şu anda PKK ile mücadele edildiğini ve İmralı'ya görüşmek için şartların yeniden oluşması gerektiğinin altını çizdi.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1450
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri