Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Mayıs 2024 Pazar
Derik'te 750 kg patlayıcı ele geçirildi
Mardin’in Derik ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda4 ayrı noktaya yerleştirilen toplam 750 kilo el yapımı patlayıcı imha edildi, 7 barikat kaldırıldı, 2 çukur kapatıldı.
Kategori : GÜNDEM
27 Şubat 2016 13:47
 
Derik'te 750 kg patlayıcı ele geçirildi
Mardin’in Derik ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda4 ayrı noktaya yerleştirilen toplam 750 kilo el yapımı patlayıcı imha edildi, 7 barikat kaldırıldı, 2 çukur kapatıldı.

 Valilikten yapılan açıklamada, Derik’te güvenlik güçlerine yapılan saldırıyla vatandaşların
araçlarının gasp edilmesi üzerine 19 Şubat’ta başlatılan operasyonların devam ettiği bildirildi. Bu kapsamda bir evin müştemilatında yapılan aramada 1 bixsi marka uzun namlulusilah, 1 mavzer diye tabir edilen uzun namlulu silahla 4 plastik bidoniçerisinde 240 kilo el yapımı patlayıcı düzeneğinin ele geçirildiği belirtilen açıklamada patlayıcıların yerleştirildiğibidonlar üzerine bomba imha uzmanlarına hitaben mavi keçeli kalemle birtakım yazılar yazıldığı belirtildi. Cevizpınar Mahallesi Kasaplar Çarşısı mevkisinde yapılan aramada ise 1000 Kanas fişeği ve 1500 bixsi fişeğinin ele geçirildiği ifade edilen açıklamada A.E. adına kayıtlı bir araç içerisinde ise 12 Kalaşnikof silaha ait dipçik ve 1 Kalaşnikof silaha ait şarjör bulunduğu bildirildi. Açıklamada 760 kilo patlayıcı madde düzeneğinin imha edildiği belirtildi.

Bu arada Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçleri tarafından bir evin ahırında yapılan aramada bulunan ve teröristlerin Kalaşnikof silahlara yakın dövüşlerde kullanılan kasatura takmaları dikkat çekti. İşte aramada ele geçen malzemeler: 10 kiloluk  yağ bidonu içerisine C3 karışımlı
patlayıcı, 49 adet elektrikli kapsül, 35 adet C3 yemlemeli elektrikli kapsül, 10 kilo amonyum nitrat
karışımlı el yapımı patlayıcı, 1 roketatarsilahı, 1 kasatura takılı Kalaşnikof silah, 1 şarjörsüz Kalaşnikof silah, 11 telsiz, 7 Kalaşnikof marka silaha ait şarjör, 89 fişek, içerisinde pirinç bulunan 5 kiloluk plastik kutu içerisinde 368 adet normalpatlayıcı patlatmaya yarayan kapsül.

İKİ BAŞKAN TUTUKLANDI

Bu arada önceki gün gözaltına alınan Derik Belediyesi Eş Başkanları Sabahat Çetinkaya ve Abdulkerim Erdem ile birlikte başkan yardımcısı Murat Özüçalışır
ile Cebrail Parıltı örgüt üyesi olmak iddiasıyla tutuklandı.


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1188
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri