Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

28 Mart 2024 Perşembe
Ereğli Belediye Başkanı Oprukçu, Canlı Yayında Gündeme Dair Değerlendirmelerde Bulundu
Kategori : GÜNDEM
10 Mayıs 2023 17:59
 
Ereğli Belediye Başkanı Oprukçu, Canlı Yayında Gündeme Dair Değerlendirmelerde Bulundu

Ereğli MHP'li belediye başkanı Hüseyin Oprukçu, canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"HİZMETTEN BAŞKA BİZİM BİR MURADIMIZ YOK"

Beleye çalışmaları ile  ilgili açıklamalarda bulunan başkan Oprukçu,  “Geldiğimiz günden beri Ereğli’nin hayrına, Ereğli’nin geleceği için hayırlı hizmetler yapmaya azami ölçüde gayret ediyoruz. Halkımızın beklentileri, talepleri doğrultusunda hizmetlerimizi yönlendirmeye gayret ettik, çalıştık ve bu çerçevede de çaba ve gayretimiz devam ediyor. Yapılabilecek hizmetleri maksimum seviyede yani inanılması zor şeyleri başarma çaba ve gayreti içerisindeyiz. Haksız, hukuksuz ve ahlaksız iş ve işlem yapan ya da taahhüdünü zamanında yerine getirmeyen hiç kimseyle, babamın oğlu olsa dahi işim olmaz benim, bunu çok önemsiyorum. Önemli olan, aslolan Ereğli’nin hak ve menfaatleridir. Hukuki zeminden ayrılmama kararlılığımı hepiniz bilirsiniz ve hukuki zemini yitirmeme noktasında maksimum çabayı görürsünüz. Ne bana inanan, güvenen seçmenin ne de partimin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ayıbı ve kamburu olmam. Milliyetçi Hareket Partili bir Belediye Başkanı olarak yarın emri hak vaki olacak gibi öbür dünyaya yarın seçim olacakmış ve halka hesap verecekmişim gibi her günün sabahında hazır olarak işime gelirim. Hizmetten başka bizim bir muradımız yok” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN YER ALTI KAYNAKLARI YERLİ VE MİLLİ OLAN İNSANLARIN İKTİDAR OLDUĞU BİR TABLODA KULLANILDIĞI ZAMAN MUHTEŞEM SONUÇLAR ELDE EDİLİYOR”

Çıkarılan Karadeniz Gazı ile ilgili konuşan Başkan Oprukçu: “Daha önce personellerimizle yaptığımız bir toplantıda söylemiştim ben Cumhurbaşkanımızın yerinde olsam kesinlikle 1 yıl bedava doğalgaz veririm demiştim. Aklın yolu bir milli kaynaklarımızı halkımıza, milletimizin şerefli mensuplarına gerektiğinde bedava, bila ücret verebilecek bir kararlılığı ortaya koyan bir Cumhurbaşkanı, Allah ondan razı olsun. Her arayan bulamaz, bulanlar arayanlardır. Kendi sondaj gemilerimizle arama yaptığımız zaman bulabiliyoruz, çıkarabiliyoruz. Türkiye’nin pek çok yerinde petrol aramalarını yabancı şirketler yaptı, bu aramalarda gördüğümüz bir şey var; rantabl değil deyip kuyuları betonlayıp geçtiler, gittiler. Türkiye’nin yer altı kaynakları yerli ve milli olan insanların iktidar olduğu bir tabloda kullanıldığı zaman muhteşem sonuçlar elde ediliyor ve halkın, milletin her halükarda hayrına ve faydasına oluyor” dedi.

“DEPREMDE, EREĞLİ BELEDİYESİ OLARAK SINIFTA KALMADIK, DEVLET DE SINIFTA KALMADI”

Yaşanılan deprem felaketine de değinen Oprukçu: “Ereğli Belediyesi olarak bu manada sınıfta kalmadık, devlet de sınıfta kalmadı. Devlet nerde, bilmem ne, falan, filan bunlar hainane yaklaşımlar. Birilerinin balonunu şişirmeye yönelik çaba ve gayretlerin doğal sonucu olarak söylenen şeyler, devlet oradaydı. Devlet hala orada, Ereğli Belediyesi oradaydı, Konya Büyükşehir oradaydı, Kayseri Büyükşehir oradaydı, herkes oradaydı, silahlı kuvvetler de oradaydı. Ha şunu söyleyeyim bir taraftan yara sarılırken, canlı kurtarılırken bir taraftan da devletin, vatanın sınırları da korunmaya devam edecek. Öyle 15 Temmuz’da olduğu gibi sınırlardan askeri çekip, boşaltıp PKK’ya buyur gel atmosferini de devletimizden oluşturmasını hiç kimse beklemesin. Devletimiz uyanık ne yapması gerektiğini biliyor, ne yaptığını da biliyor. Yerli ve milli bir mücadele maksimum seviyede devam ediyor. Deprem bölgesinde yaraların maksimum 1 yıl içerisinde sarılması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey, İçişleri Bakanımız, bütün Bakanlarımız gece gündüz oradalardı, seferber oldular. İntikal, intibak problemi yaşamadan doğrudan çözüme koyuldular. Dolayısıyla zaman kaybetmeden devletimiz, milletimiz, vatanımız, depremzedelerimiz sorunların çözüldüğünü somut olarak görmeye başladı. Tapuları dağıtılmaya, anahtarları teslim edilmeye başlandı, Sayın Cumhurbaşkanımız bu manada çok ciddi bir mesafeyi somut olarak halkımızın da önüne koydu. Şimdi Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı oldu varsayın gelecek önce intikal edecek, arkasından intibak edecek, arkasından anlayacak bir de tasfiye yapacakmış, görevden alacak sepete atacakmış. Yahu sen dur bakalım sen ne yapıyorsun burası dağ başımı, hukuk çiğnenerek icraat yapılamaz. Demokrasi havarilerinin de hukukun içerisinde kalmak gibi bir mecburiyetleri hatta mahkumiyetleri var. Devlet idaresine talip olanlar bunu idrakten mahrum olmamalı. Hani kayyumcu ya bu, kayyum, mayyum vs. uygulamalarına son vereceğim derken Kızılay’a da bir kayyum mu atayacak. Devleti yönetenlere gayri hak göreceksin kendine hak göreceksin, böyle bir yaklaşım, böyle bir anlayış olmaz” şeklinde konuştu.

“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’Nİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE MECLİS’E KOYMAMIZ LAZIM”

Başkan Oprukçu: “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ipotek altına alınmadan, dimdik duran, el ele dimdik yürüyen Cumhur İttifakı’nda çare, çözüm. Cumhurbaşkanımızı mutlaka seçmek zorundayız ve nihayetinde Milliyetçi Hareket’in saygıdeğer Lideri Devlet Bahçeli Bey’i de hakikaten bu samimi duruşundan dolayı bir fazla takdir etmek suretiyle Milliyetçi Hareket Partisi’ni güçlü bir şekilde Meclis’e koymamız lazım” diyerek seçime dair düşüncelerini açıkça ortaya koydu.

“EREĞLİ İL OLSUN İSTİYORUM”

Oprukçu, Ereğli’nin İl olması hususu ile ilgili de: “Milliyetçi Hareket Partisi’nin büyük çoğunluğu gerçekleşen 2018 seçim beyannamesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 100 İl taahhüdü var, bu 100 İl taahhüdünün de 2023 yılı içerisinde gerçekleşeceğinden adım gibi eminim. Bunu dua ediyorum, istiyorum, bekliyorum Ereğli İl olsun” ifadelerini kullandı.

“BAKANIMIZ SAYIN MURAT KURUM’A TEŞEKKÜR EDERİM”

Ayrıca Başkan Oprukçu: “Kentsel Dönüşüm ile ilgili 1. Etap’ta sona geldik. Dün kentsel dönüşümde kullanılmak üzere 22 Milyon Lira hesabımıza girdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum Bey’e çok teşekkür ederim. Eski Buğday Pazarı’nın meydan olarak bulunduğu yer, onun sağı, solu ve güneyini kapsayacak şekilde konut ve ticaret merkezi olarak bir kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Bir başka şey de yine Murat Kurum Bey İller Bankası’na talimat vermiş, asfalt kredimiz de onaylandı. Minimum 500 kişinin istihdam imkanı sağlayacağı bir Kağıt Fabrikası’nın temeli atıldı. Bir fazla yatırımcı için yatırım alanları OSB’de organize etmeye gayret ediyoruz. İnşallah bir fazla yatırımcıyı da Ereğli’ye yönlendirmeye çalışıyoruz” sözleriyle Ereğli için müjdeleri de sıralayarak programa son verdi.

 

Okunma : 184
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 833 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 142 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın