Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Nisan 2024 Cuma
Esnafa Hibe Desteğine Kimler, Nasıl Başvurabilir
Kategori : GÜNDEM
25 Mayıs 2021 15:42
 
Esnafa Hibe Desteğine Kimler, Nasıl Başvurabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esnaf ve sanatkarlara müjde olarak duyurduğu hibe desteği başvuruları başlıyor. Birçok vatandaşın yararlanacağı hibe desteğine kimlerin nasıl başvurabileceği merak ediliyor. Online olarak başvurulabilen hibe desteği ile ilgili Ticaret Bakanlığı ayrıntıları açıkladı. Hibe desteğinden 1 Milyon 384.00'den fazla esnaf ve sanatkar yararlanacak.

Koronavirüs sürecinde maddi kayıp yaşayan esnaf ve sanatkarlara hibe desteği için geri sayım başladı. 5 bin TL ve 3 bin TL olarak iki ayrı grup olarak verilecek olan hibe desteğinden 17 Mayıs 2021'den önce vergi mükellefiyetini tesis etmiş, esnaf, sanatkarlar ve gerçek kişi tacirleri faydalanabilecek. E-Devlet üzerinden yapılacak başvuru yapılabilirken zorlanan vatandaşlar esnaf odalarından destek alabilecek. 

HİBE DESTEĞİ BAŞVURU TARİHLERİ

1 Milyon 384 Bin'den fazla esnaf ve sanatkar yararlancağı hibe desteğine başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, TC Kimlik Numarasının son hanesine göre aşağıdaki gibi başvuru alınacaktır.

0 olan vatandaşlar 25 Mayıs 2021 Salı günü,
2 olan vatandaşlar 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü,
4 olan vatandaşlar 27 Mayıs 2021 Perşembe günü,
6 olan vatandaşlar 28 Mayıs 2021 Cuma günü,
8 olan vatandaşlar 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü,

30 Mayıs - 23 Haziran 2021 tarihleri arasında tüm vatandaşlar başvurabilecektir.
Başvuruların uygun bulunması halinde ilgilinin banka hesabına destek ödemesi gerçekleştirilecek.

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından paylaşılan bilgilere göre şu ifadelere yer verildi:

Ticaret Bakanlığı, hibe desteği verilecekleri iki grup olarak belirledi. Bu kapsamda birinci gruba 5 bin lira, ikinci 3 bin lira belirlendi.

5 BİN TL HİBE DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Hibe desteği, 5 bin lira ile desteklenecek birinci grupta aralarında kayak pistlerinin işletilmesi, sirkler, gösteri sanatları, nikah ve düğün salonu işletmecileri, kaplıca, SPA merkezleri, sinema filmi gösterimi, spor ve eğlence amaçlı spor hizmetleri, plaj alanlarının işletilmesi, eğlence parkları, öğrenci ve işçi yurtları, pansiyonları, kara yolu şehir içi ve şehirler arası havaalanı servisleri ile yolcu taşımacılığı, kantinler, kırtasiye ürünlerinin perakende ticareti, internet kafelerin faaliyetleri, şehir içi personel ve okul servisleri, çay ocakları, kıraathaneler, kahvehaneler, kafeler gibi işletmelerin bulunduğu 35 ekonomik faaliyet yer alıyor.

3 BİN TL HİBE DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Söz konusu kararlar doğrultusunda 3 bin lira hibeyle desteklenecek ikinci grupta da aralarında pizzacı, çeşitli eğitim kursları, çocuk kulüpleri, canlı tiyatro, opera, bale, müzikal, konser gibi yapımların sahnelenmesi, deniz ve kıyı sularında diğer yolcu taşımacılığı, reklamcılık ile ilgili fotoğrafçılık, dövme ve piercing hizmetleri, kuru temizleme hizmetleri, çilingirlik, güzellik salonları, pastaneler, tarihi alanlar ve yapılar ile benzeri turistik yerlerin işletilmesi gibi işletmelerin bulunduğu 304 ekonomik faaliyet bulunuyor.

Bakanlıkça belirlenen birinci ve ikinci grupta yer alan ekonomik faaliyetler Ticaret Bakanlığı internet sitesinden görülebiliyor.

 

Okunma : 527
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın