Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

04 Mayıs 2024 Cumartesi
Hainlerden ‘Kanas’lı saldırı: 1 polis şehit
Teröristler, Sur ilçesinde tuzaklanan bombayı imhaya çalışan polis Haydar Çetin’i keskin nişancı tüfeği ile başından vurarak şehit etti
Kategori : GÜNDEM
10 Aralık 2015 10:49
 
Hainlerden ‘Kanas’lı saldırı: 1 polis şehit
Teröristler, Sur ilçesinde tuzaklanan bombayı imhaya çalışan polis Haydar Çetin’i keskin nişancı tüfeği ile başından vurarak şehit etti

Mevzilenip bekliyorlar

Özellikle Diyarbakır ve Mardin’de sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallelerinde bomba tuzaklayan hainler, olay yerine gelen güvenlik görevlilerini keskin nişancı tüfeği Kanas ile arkadan vuruyor. Haydar Çetin de, kahpe kurşunuyla vurulan 5. şehit oldu.

Camide bomba arıyordu

Sur’da PKK’lıların yaktığı Kurşunlu Camii’nde tuzaklanan bombaları imha için polis çalışma başlattı. Pusu kurup Kanas ile ateş açan teröristler bomba uzmanı polis Haydar Çetin’i başından vurdu. Hastaneye kaldırılan Çetin, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.

Bu alçaklık ilk olmuyor

Teröristler, 12 Ağustos’ta Şırnak’ta er Doğan Acar’ı, 6 Kasım’da Silvan’da polis Necmi Çakır’ı, 24 Kasım’da, Cizre’de Komiser Umut Tunçay’ı, 5 Aralık’ta yine Kurşunlu Camii’nde bomba arayan polis Mustafa Katırcı’yı Kanas’la vurarak şehit etmişti.  

 

Hainlerden ‘Kanas’lı saldırı: 1 polis şehit

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristler, tuzaklanan bombayı imha etmeye çalışan polis memuru Haydar Çetin’i keskin nişancı tüfeği ile başından vurarak şehit etti.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde operasyonlar devam ederken PKK’lı teröristler, yakılan tarihi Kurşunlu Camii bahçesindeki patlayıcıları imha eden polislere keskin nişancı tüfeği “Kanas” ile ateş açtı. PKK’lıların açtığı ateşle bomba imha uzmanı polis memuru 32 yaşındaki Haydar Çetin şehit düştü, 1 polis de yaralandı. Sur ilçesindeki Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi’nde ve Dağkapı Meydanı’nda uygulanan sokağa çıkma yasağı 9’uncu gününe girerken, ilçenin teröristlerden temizlenmesi, PKK’lıların kazdığı hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi için polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla başlatılan hava destekli operasyonlar  aralıksız devam ediyor. PKK’lıların Cumhuriyet İlkokulu, Süleyman Nazif, Mardinkapı İlkokulu ile Yavuz Selim Ortaokulu’nu yaktığı ilçede tarihi Kurşunlu Camii de çıkan yangında büyük hasar gördü.

Çatışma çıktı

İlçenin Fatihpaşa Mahallesi’nde geçtiğimiz pazartesi günü PKK’lı teröristler tarafından yakılan tarihi Kurşunlu Camii bahçesinde dün PKK’lıların tuzakladığı patlayıcıları imha etmek için polis çalışma başlattı. Bu sırada cami bahçesinde tuzaklanan patlayıcıları imha eden polislere PKK’lı teröristler keskin nişancı tüfeği “Kanas” ile ateş açtı. Açılan ateşte bomba uzmanı polis memuru Haydar Çetin, başından ağır yaralandı. Bu sırada PKK’lılar bölgede bulunan patlayıcıyı da uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlama sırasında 1 polis memuru daha yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle birlikte PKK’lılarla çatışma çıkarken, bölgeden ambulansla alınan yaralı polisler, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan polis memuru Haydar Çetin, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

 

Bu alçaklık ilk değil!

Teröristler, bombalı ve mayınlı tuzakların yanısıra güvenlik güçlerine keskin nişancı tüfeği “Kanas”larla da  saldırıyor. İşte ağustos ayından bu yana “Kanas”lı saldırılarda şehit olan kahraman asker ve polislerimiz: 

12 Ağustos 2015: Şırnak’ta er Doğan Acar, PKK’lı teröristlerin “Kanas” la açtığı ateş sonucu memleketine gitmek üzere bindiği helikopterde şehit oldu.

6 Kasım 2015: Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde güvenlik güçlerinin PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonda polis Necmi Çakır kesekin nişancı tüfeği ile vurularak şehit edildi.

24 Kasım 2015: Cizre’de terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlarda PKK’lıların Yafes Mahallesi’nden keskin nişancı tüfeği “Kanas” ile açtıkları ateşte komiser Umut Tunçay şehit oldu.

5 Aralık 2015: Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, patlayıcı tuzakların temizlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonda Kurşunlu Camisi’nin bahçesinde bulunan özel harekat polisi Mustafa Katırcı, “Kanas”la vurularak şehit edildi.


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1500
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri