Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

17 Mayıs 2024 Cuma
HDP’nin bölücü mitingleri başlıyor
Güneydoğu’yu terörün merkezi haline getiren PKK’nın siyasi kanadı, şimdi de “Özyönetim” mitingleriyle kaos çıkaracak
Kategori : GÜNDEM
05 Ocak 2016 10:54
 
HDP’nin bölücü mitingleri başlıyor
Güneydoğu’yu terörün merkezi haline getiren PKK’nın siyasi kanadı, şimdi de “Özyönetim” mitingleriyle kaos çıkaracak

Sıra, batıdaki illerde!

DTK’nın “öz yönetim” ve “özerkliğe” ilişkin Diyarbakır’da açıkladığı bildirgenin ardından “kalkışma” düğmesine basan HDP’nin sözcüsü Ayhan Bilgen, “Önümüzdeki günlerde özellikle batı illerinde toplantı, çalıştay, konferans ve yürüyüşlerle halkı aydınlatacağız” dedi.

Tahrik yürüyüşleri

Parti kolları, HDP’nin çağrısı ile önümüzdeki hafta toplantıların yanı sıra terör olayları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilen il ve ilçelerde büyük yürüyüşler düzenleyip, ortalığı yine savaş alanına çevirecek. Provokasyonların tarihi önümüzdeki günlerde netleşecek.

 

HDP’nin bölücü mitingleri başlıyor

Diyarbakır’da 27 Aralık’ta açıkladığı bildiriyle “öz yönetim” adı altında bölücülük bayrağı açan HDP Batı illerinde yürüyüş miting, çalıştay ve konferanslarla atağa hazırlanıyor.

DTK’nın “öz yönetim” ve “özerkliğe” ilişkin açıkladığı bildirgenin ardından HDP de çalışmalarını bu yönde hızlandırma kararı aldı. HDP yönetimi, 24 Ocak’ta gerçekleştirilecek kongre öncesinde Batı illerinde “öz yönetim” ve “özerklik” temalı halk toplantıları, çalıştaylar ve konferanslar düzenleme kararı aldı.

Tahrik yürüyüşleri

Toplantıların yanı sıra önümüzdeki haftalarda HDP’nin çağrısı ile Batı illerinde bulunan parti kolları, terör olayları nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilen illere büyük yürüyüş düzenleyecek. Yürüyüşün tarihi ise önümüzdeki günlerde netleşecek. HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP’nin genel kongresinin 24 Ocak’ta yapılacağını hatırlattı. Kongre öncesinde HDP’nin bileşenleri ile yapacağı konferansa ilişkin bilgi veren Bilgen, konferans gündeminde DTK bildirgesinde yer alan “öz yönetim” ve “özerkliğin” de yer alacağını söyledi. Bilgen, “Türkiye için genel projemiz demokratikleşmedir. Dolayısıyla bu demokratikleşmenin nasıl olabileceğine dair gündemde ne varsa bunlar tartışılacak” dedi. Bilgen, “öz yönetime” ilişkin HDP’nin “Öz yönetimler ve Demokratik Türkiye” sloganıyla mitingler gerçekleştireceğini, mitinglerin programının ve tarihinin ise HDP MYK toplantısında netleştirileceğini söyledi.


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1169
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri