Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

02 Mayıs 2024 Perşembe
İstanbul'un göbeğinde kalaşnikoflu cenaze
Gaziosmanpaşa'da 4 polisin yaralandığı MLKP terör örgütüne yönelik hücre evi baskınında öldürülen Şirin Öter ve Yeliz Erbay için dün Gazi Mahallesi Cemevi'nde tören düzenlendi.
Kategori : GÜNDEM
24 Aralık 2015 10:32
 
İstanbul'un göbeğinde kalaşnikoflu cenaze
Gaziosmanpaşa'da 4 polisin yaralandığı MLKP terör örgütüne yönelik hücre evi baskınında öldürülen Şirin Öter ve Yeliz Erbay için dün Gazi Mahallesi Cemevi'nde tören düzenlendi.

Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı cenaze töreninde, iki kadının tabutlarını önce kadınlar ardından yüzleri maskeli ellerinde Kalaşnikof tüfekleri olan MLKP terör örgütü mensupları Gazi Mahallesi Mezarlığı'na kadar taşıdı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP'liSebahat Tuncel de kortejde kadınlarla birlikte yürüdü. 

MEZARLIKTA İKİNCİ TÖREN

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Sadece bu iki sosyalist genç kadın değil, son bir ay içinde Batı metropollerinde 5 kadın evinde infaz edildi" iddiasında bulundu. 

Mezarlıkta ikinci tören düzenlendi. Bu sırada kortejin başından bu yana havadan görüntü alan polise ait drone'a (uzaktan kumandalı hava aracı) yüzü maskeli örgüt üyeleri tüfekle ateş etti. İsabet alan drone mezarlığa düştü. Cenaze töreninin ardından mahallede devriye gezen polislere örgüt mensupları taş ve molotofkokteylleriyle saldırdı. 

CENAZE TÖRENİ SONRASI POLİS OPERASYONU

Cenaze töreni sonrasında polis, helikopte destekli yaptığı çalışmalarda, 2 otomobille bölgeden kaçmaya çalışan 6 şüpheli yakaladı. Araçlarda yapılan aramalarda, 2 kalaşnikof otomatik tüfek, 4 şarjör, 60 mermi, maske ve örgüt flamaları ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele ŞubeMüdürlüğü'ne götürüldü. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.



Gaziosmanpaşa'da terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda öldürülen 2 kadının cenazesinde ellerinde kalaşnikofla yürüyen 6 kişi gözaltına alındı.

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde terör örgütüne yönelik operasyonda çıkan çatışmada öldürülen Şirin Öter ve Yeliz Erbay, Gazi Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Cenaze sonrası toplanan gruba polis tazyikli su ve gazla müdahale etti. Polisin uçurduğu öğrenilen "drone" de silahlı kişiler tarafından düşürüldü.

FİGEN YÜKSEKDAĞ DA KATILDI

Gazi Cemevi'nde düzenlenen törene HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı. Ölen 2 kadının yakınları tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, Yüksekdağ'ın ağlamamak için kendini zor tuttuğu görüldü.

Cemevinde helallik alınmasının ardından, cenazeler Gazi Mezarlığı'nda götürüldü. Tabutları kadınlar omuzlarında mezarlığa kadar taşıdı.

Bu arada, Figen Yüksekdağ, taziye öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Türkiye'de ne yazık ki iyi şeyler olmuyor. Her gün yeni ölüm haberleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Her gün cenazeler kaldıran, her gün taziye evlerinde bir araya gelen bir halk var artık. Bugün öldürülen bu 2 sosyalist genç kadının failleri karanlıkta kalmaz. Faillerinin kim olduğunu biliyoruz. Faillerinin her şeyden önce vur emrini veren bir siyasi iktidar olduğunu biliyoruz. Onlar halkımızın demokratik iradesi karşısında hesap verecekler. O tetiği çekenler de umarım ve dilerim açığa çıkarılır" dedi.



CENAZE SONRASI MÜDAHALE

 

Mezarlık girişinde yağmurluk ve maskeyle kimliklerini gizleyen bazı kişiler, tabutları kadınlardan alarak mezarlığa girdi. Bu sırada, bazı kişilerin de eldiven taktıkları ve ellerinde otomatik silah bulunduğu görüldü.

 

Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın cenazelerinin Gazi Mezarlığı'nda defnedilmesinin ardından, İsmet Paşa Caddesi'nde toplanan gruba polis müdahale etti. Polisin tazyikli su ve gazlı müdahalesine, grup üyeleri taş ve sopalarla karşılık verdi. Grup ara sokaklara kaçarken, polis ile eylemciler arasında kovalamaca burada da devam etti.

DRONE DÜŞÜRDÜLER

Öte yandan, yürüyüş sırasında polisin uçurduğu öğrenilen "drone", aşağıdan açılan ateş sonucu düşürüldü.

CENAZEDE KALAŞNİKOFLA YÜRÜYEN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI…

Gazismanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde dün sabaha karşı terör örgütü MLKP'ye ait olduğu belirtilen hücre evine yapılan operasyon sırasında çıkan çatışmada öldürülen Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın cenaze töreni sırasında ortaya çıkan ve grubu yönlendirdiği belirtilen yüzleri maskeli ve kalaşnikoflu 6 kişi gözaltına alındı.

Cenaze töreninden sonra, şüphelilerin yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri çalışma başlattı. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonda, polis ekipleri 2 ayrı otomobille bölgeden kaçmaya çalışan 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

 

2 KALAŞNİKOF… MERMİLER…

Ekipler, otomobillerde yapılan aramalarda, 2 adet kalaşnikof marka otomatik silah, 4 şarjör, 60 mermi, örgüt flamaları ve maskeler ele geçirdi. Gözaltına alınan 6 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Polis ekiplerinin, kamera görüntülerine yansıyan diğer silahlı kişilerin de yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

 


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1605
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın