Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

25 Nisan 2024 Perşembe
Konuştukça batıyor, battıkça konuşuyor!
Kategori : GÜNDEM
02 Kasım 2022 11:39
 
Konuştukça batıyor, battıkça konuşuyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer akıllı ve kurnaz bir Belediye Başkanı olsaydı, PKK ile bu kadar iç içe anıldığı bir süreçte çıkıp da “İkinci yüzyıl vizyonu tank, top, İHA, SİHA, vur kır, öldür, kahramanlık türküleri... Cumhuriyet bunun için kurulmadı” açıklamasını yapmazdı. Bu sözüyle neyi gösterdi biliyor musunuz? Çamura batmış, saplanmış bir adamın debelendikçe daha çok battığını, daha çok saplandığını…

           Teröristbaşı Öcalan’ın posterleri önünde pozları olan Basın Daire Başkanın terör örgütü PKK’nın mensubu olmaktan tutuklanacak, basın danışmanın Kandil’de PKK’lılara çektiği filmin yönetmenliğini yapacak, PKK’lılar yönettiğin belediyenin içinden toplanacak, billboardlara astırdığın “Bayram Kutlama” afişlerindeki baş harflerden “PKK” yazıldığı ortaya çıkacak ama sen terör örgütü PKK’ya kan kusturan milli savunma teknolojilerini hedef alacaksın?

           Bir Belediye Başkanı, son aylarda yoğun bir şekilde PKK üzerinden tartışılırken, o belediye başkanı adeta kendini daha çok tartıştıracak böyle bir açıklamayı niçin yapar ki?

           Ya ipini PKK’ya çok kaptırdığından ya da psikolojik sorunları bilinçaltını böyle dışa vurduğundan…

Cumhuriyet kurulurken nasıl kuruldu Vahap efendi?

           1933 yılında Uşak’ta Fotoğraf Sanatçısı Hüseyin Kazım Özler tarafından çekilen ‘Cümhuriyeti Biz Böyle Kazandık’ pankartlı, halkın kağnılarla, cephanelerle birlikte olduğu fotoğraf sana hiç mi bir şuur ve mantık kazandırmadı? Bu Cumhuriyet savaş meydanlarında kurulmadı mı?

           “Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır...” (Zafertepe, 30 Ağustos 1924) diyen Atatürk’ün bu sözünden ne anlıyorsun sen?

Türkiye Cumhuriyeti siz CHP’liler PKK’lılara sahip çıksın diye mi kuruldu?

Yoksa biz mi bu durumu anlayamıyoruz?

           Çakma Atatürkçü Vahap Seçer, sen milli savunma teknolojisini hedef alırken, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 Mart 1922 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üçüncü toplanma yılını açarken yaptığı konuşmasındaki şu sözleri hiç mi duymadın?

           “Bilhassa harp sanayii ve fabrikalarının çalışmasını özel bir takdir ile anmayı bir borç bilirim. Bu son sene zarfında bu fabrikaların eksikleri en üst düzeyde tamamlanmıştır. Bugün her türlü ihtiyacın tamamlanması imkân altına alınmıştır. Yeni tesis edilen mermi ve fişek fabrikalarında bol miktarda topçu ve piyade cephanesinin ve bombasının hazırlanması ve imalîne muvaffakiyet hâsıl olmuştur”

***

           Bu sözleri hem de Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan bir yıl önce söylemişti. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyet’i kurulduktan sonra Kara Harp Sanayi ile ilgili tam 13 fabrika, Hava Harp Sanayi ile ilgili ise de 5 fabrika kurmuştur.

           “Donanmasız Anadolu olmaz. Donanmadan yana kuvvetli olmak Türkiye’nin savunması için şarttır. Donanmamız izlediğimiz politikanın da kuvvetli desteği olacaktır” diyen Atatürk, nitekim dediğini de yapmış kuvvetli bir Türk donanması kurmuştur hatta cumhuriyet döneminin ilk 4 denizaltısının isimlerini de kendisi vermiştir. Bu isimler hala Türk Deniz Kuvvetleri tarafından yaşatılmakta olan Saldıray, Batıray, Atılay ve Yıldıray’dır. Görüyorsun değil mi Vahap Efendi, birisi de bugün benim ismim…

           Atatürk havada, karada, denizde velhasıl her cephede milli savunması güçlü Türk devleti kurmaya çalışmıştır. Türkiye’nin milli savunmasının dosta güven, düşmana korku vermesi için adeta seferberlik başlatmıştır. Çünkü her Türk’ün bildiği gibi Atatürk’te Türk milleti var olduğu sürece kendisine saldıran düşmanların olacağını bilmektedir. O yüzden milli savunmanın her cephede güçlü olması lazımdır. Bugün işte Atatürk’ün bu vizyonu yaşatılıp büyütüldüğü için, günümüzün teknolojilerinden büyük ölçüde faydalanıldığı için Vahap Seçer, Sezgin Tanrıkulu gibi CHP’lilere bu durum büyük azap olmaktadır.

           Vahap Seçer Türkiye’nin kendini koruması için milli savunma sanayisinde büyümesinden rahatsız olduğu kadar, bir gün olsun ABD’nin dibimizde “Bölücü devletçik” kurdurmak için teröristlere tonlarca silah yardımı yapmasına niçin iki çift laf edemiyor?

           Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne PKK’lıları doldurup, İHA ve SİHA’lara düşmanlık yapıyorsan senin safın çok net bellidir Vahap Seçer…

Bari konuşarak kendini bu kadar rezil etme… Cumhuriyet bunun için kurulmadı öyle mi?

           PKK üyesi olmaktan tutuklanan Basın Daire Başkanın Bedrettin Gündeş’e, PKK’lılara film çeken danışmanın Serdar Akinan’a sorsaydın. Terör örgütü PKK ABD’den silah alarak niçin Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalışıyor?

Onlar cevap vermezse, sen bize bunun cevabını verir misin?

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ne dedi? :

           “And olsun sizi kudurtmaya devam edeceğiz. Biz kahramanlık türküleri söyleyeceğiz, siz saklanacak delik bile bulamayacaksınız. Tankımızdan, topumuzdan, Sİ- HA’mızdan, İHA’mızdan rahatsız olanlar terörün yedeğine düşmüş onursuzlardır, nitekim onlara huzur yüzü yoktur, onlara rahat yoktur, onlara merhamet yoktur.”

Okunma : 375
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın