Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Mayıs 2024 Cumartesi
MARDİN'DE HAİN SALDIRI 5 ŞEHİT
Mardin Savur'da Askeri aracın geçişi sırasında patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 asker şehit oldu.
Kategori : GÜNDEM
16 Nisan 2016 10:43
 
MARDİN'DE HAİN SALDIRI 5 ŞEHİT
Mardin Savur'da Askeri aracın geçişi sırasında patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 asker şehit oldu.

Şehit acısı Bursa'ya düştü

Mardin'de akşam saatlerinde, askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 4 askerden 24 yaşındaki Sinan Yaylı'nın Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Mardin'in Savur İlçesi'ne bağlı Taşlık ve Yazır köyleri arasında devriye görevi yürüten güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, önceden teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı'nın şehit olduğu haberi baba evine ulaştı. Acı haberi alan baba Ahmet Yaylı ve anne Hacer Yaylı'nın fenalaşması üzerine evin önünde bulunan sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Sinan Yaylı'nın şehit olduğu haberinin duyulmasının ardından yakınları ve komşuları eve akın ederken, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü ve Bursa Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Hakan Keskin taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı'nın, iki ablasının olduğu ve nişanlı olduğu öğrenildi. Sinan Yaylı'nın cenazesinin bugün ikindi namazına kaldırılması bekleniyor.

Sivas'a şehit ateşi düştü

Mardin'in Savur İlçesi'nde zırhlı askeri araca yapılan bombalı saldırıda şehit olan askerlerden Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin'in acı haberi Sivas'taki yakınlarını yasa boğdu.

Mardin'in Savur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin'in acı haberi memleketi Sivas'a ulaştı. Sağlık ekipleri eşliğinde şehidin Gülyurt Mahallesi'ndeki baba evine giden askeri yetkililer, aileyi evde bulamayınca şehadet haberini amcası Necati Çetin'e verdi. Amca Necati Çetin'in Abdulvahabi Gazi Mahallesi'nde oturduğu 3 katlı bina, Türk bayraklarıyla donatıldı. Hasan-Şaziye Çetin çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan evli ve 2 çocuk babası Erdal Çetin'ın 1996 yılında göreve başladığı öğrenildi. Ankara'da görevli olan Çetin'in bir süre önce geçici görevle Mardin'in Savur İlçesi'ne gittiği belirtildi.

 

Bu arada şehidin anne ve babasının Antalya'daki kızları Hatice Çetin'in yanında olduğu ve oğullarının şehadet haberini aldıktan sonra şehidin Ankara'daki eşi Arzu Çetin'in yanına gittikleri ifade edildi. Şehidin cenazesi yarın Sivas'ta toprağa verilecek.

Niğde’ye şehit ateşi düştü

MARDİN'in Savur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin askeri zırhlı araca yönelik düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay 25 yaşındaki Yasin Tekin'in Niğde'deki baba ocağına ateş düştü.

Merkez Şahinali Mahallesi'nde oturan aileye acı haberi, Vali Yardımcısı Özgür Körükçü ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Üzeyir ile anne Nevriye gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi duyan şehidin yakınları ile komşuları eve akın etti. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı.

2 AY SONRA BABA OLACAKTI

Mardin'e 1 ay önce giden şehit Yasin Tekin'in ailenin 3 çocuğundan biri olduğu, eşi Ülkiye Tekin'in ise 7 aylık hamile olduğu belirtildi.

'ŞEHİTLİKLE ÖDÜLLENDİRİLDİ'

Oğlunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan baba Üzeyir Tekin, "Gidip de geri gelen var mı oradan. Belki öbür tarafta bizi bekleyecek.

Benim oğlum öldü, ama güzel bir mertebe olan şehitlikle ödüllendirildi. Vatan sağolsun ağlamayacağım, böyle makam kime nasip olur. Ayrıca şehit törenine çelenk gönderecekler bir hayır kurumuna veya bir şehit ailesine yardım etsinler" dedi.

 

 


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1465
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri