Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

21 Mayıs 2024 Salı
Mehmetçik Vakfı’na 7’den 70’e bağış yağdı
Ünlülerin sosyal medyada başlattığı Mehmetçik Vakfı’na bağış kampanyasına kısa sürede binlerce vatandaş katıldı
Kategori : GÜNDEM
10 Eylül 2015 12:22
 
Mehmetçik Vakfı’na 7’den 70’e bağış yağdı
Ünlülerin sosyal medyada başlattığı Mehmetçik Vakfı’na bağış kampanyasına kısa sürede binlerce vatandaş katıldı

Seda Sayan’ın 280, Demet Akalın’ın 50 bin lira bağışladığını duyurduğu kampanyaya birçok ünlü isim destek verdi. Kısa sürede binlerce SMS atan vatandaştan bazısı Vakfa taziyede de bulundu.

Bağış SMS’lerini paylaştılar

Semiha Yankı, Pınar Altuğ Atacan, Didem Uzel, Aslı Hünel, Nida Ünsal ve Doğuş bağış karşılığı gelen SMS’leri sosyal medyadan takipçilerle paylaştı. Kampanya sosyal medyanın en çok paylaşılanı arasına girdi. 

 

Mehmetçik Vakfı’na 7’den 70’e bağış yağdı 

Sosyal medyada başlatılan Mehmetçik Vakfı’na bağış kampanyası hızla yayıldı. Vakfa Demet Akalın 50 bin, Seda Sayan 280 bin TL bağışladı, vatandaşlar da duyarsız kalmadı

 

Vatan uğruna canlarını veren Mehmetçiklere ve geride bıraktıkları ailelerine yardımda bulunan Mehmetçik Vakfı’na son günlerde yaşanan şehit haberlerinin ardından bağış yağdı. Ünlü isimlerin sosyal medya üzerinden başlattıkları Mehmetçik Vakfı’na bağış kampanyası geniş kitlelere ulaştı ve kısa sürede binlerce vatandaş vakfa bağışta bulundu. Sanatçı Seda Sayan’ın 280 bin, Demet Akalın’ın 50 bin lira bağışlayacağını duyurduğu kampanyaya, birçok ünlü isim de destek verdi. Böyle bir dönemde herkesin birlik olması gerektiği belirten Demet Akalın, asker kızı olduğunu ve babasının trafik kazasında hayatını kaybettiğini belirttiği mesajında şunları söyledi: “Ben devletin bağladığı maaşla büyütüldüm. O bize emanet kalan şehit çocuklarını düşünüyorum. O güzel yürekli sanatçı arkadaşlarıma o programlarını kesmeyen büyüklere sesleniyorum, bir program bedelinizi Mehmetçik Vakfı’na bağışlayın. Kaç şehit çocuğu bursunu karşılar bilemem ama ben bugün 50 bin liramı yatırıyorum Mehmetçik Vakfı’na...” Semiha Yankı, Pınar Altuğ Atacan, Didem Uzel, Aslı Hünel, Nida Ünsal, Doğuş, Survivor yarışmasıyla tanınan Hakan Hatipoğlu, yaptıkları bağış karşılığında gelen SMS’leri sosyal medyadan takipçileriyle paylaştı. Kısa sürede Mehmetçik Vakfı’na vatandaşlar tarafından binlerce SMS atıldı.

2582’ye SMS 10 TL

Sosyal medyada bir anda yayılan kampanya Mehmetçik Vakfı için de büyük sürpriz oldu. Sadece SMS göndermekle yetinmeyen vatandaşlar Mehmetçik Vakfı’nı arayarak taziyede de bulundu. Mehmetçik Vakfı’nın bağış SMS numarası olan 2582’ye mesaj atan her kullanıcı, vakfa 10 lira bağış yapmış oluyor. İstanbul’da bazı imalathaneler ve fabrikalardan arayan işçilerin de günlük yevmiyelerini bağışladıkları öğrenildi. SMS bağışıyla yetinmeyen bazı emekli vatandaşlar da bu ayki emeklilik maaşını bankadan gönderdikten sonra vakfı arayıp bilgi verdi. Geçtiğimiz günlerde gazetemize röportaj veren Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, 8 bin 800 Mehmetçik ve ailesine ayda yaklaşık 6 milyon lira yardımda bulunduklarını, yardımların sürekli ve bir defaya mahsus olmak üzere 2 kategoriye ayrıldığını anlatmıştı.

 


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1264
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri