Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

03 Mayıs 2024 Cuma
MEMUR 2016 YILINA DA UMUTSUZ GİRİYOR
Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "2015 yılında ücretleri enflasyonun altında kalan memurlar,
Kategori : GÜNDEM
31 Aralık 2015 13:15
 
MEMUR 2016 YILINA DA UMUTSUZ GİRİYOR
Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "2015 yılında ücretleri enflasyonun altında kalan memurlar,

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "2015 yılında ücretleri enflasyonun altında kalan memurlar, 2016 yılına da ümitsiz giriyor. Her geçen yıl ekonomik ve sosyal hakları geriye götürülen 2 milyon 600 bin kamu çalışanının mağduriyetleri artarak devam ediyor" dedi.

 

Hükümetle yandaş konfederasyon arasında yapılan toplu sözleşmelerde memurlara enflasyon farkı oyunu oynandığını belirten Yokuş, "2014 yılı gibi 2015 yılında da memurlar %1.8 oranında ücret kaybına uğradıklarını belirtti.

 

Yokuş şunları söyledi:

"Kamu çalışanlarının ekonomik hak kayıplarının yanında, ayrımcılığa tabi tutulmaları ve özellikle sık sık saldırıya uğramaları da çalışma barışını olumsuz etkilemiştir.

 

13 yıllık AKP iktidarı boyunca kamuda liyakat ayaklar altına alınmış, çalışanlar bizden olanlar ve olmayanlar diye ayrıma tabi tutulmuştur. Bu nedenle kamuda çalışma barışı bozulmuş, vatandaşın kamudan nitelikli hizmet alması engellenmiştir.

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE ÇALIŞAN MEMURLARIN CAN GÜVENLİĞİ KALMAMIŞTIR

 

Başta Güneydoğu Anadolu Bölgemizde görev yapan memurlar olmak üzere, sağlık çalışanları sürekli olarak saldırılara uğrar hale gelmiştir. Kamu çalışanları her gün can güvenliği endişesi içinde görev yapar hale gelmiştir.

 

2015 yılında bölücü terör örgütü aralarında gümrük çalışanları ve sağlık çalışanlarının olduğu 100'ün üzerinde kamu görevlisini kaçırmıştır. Bölücü terör örgütü Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Gümrük Kapılarına, hastanelere ve okullara saldırılar düzenlemiş, memurlarımızın bu bölgede can güvenliği kalmamıştır.

 

Diğer yandan yeni kurulan 64. Hükümet memurların sorunlarını programına almayarak, devlet memurlarını görmezden gelmiştir.

 

KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ GERİYE GÖTÜRÜLEMEZ

 

Son zamanlarda Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, Başbakan ve bazı Bakanların  "İşçi-Memur ayrımının" ortadan kaldırılacağını ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu değiştireceklerini ifade etmeleri, memurların mevcut haklarının da ellerinden alınacağı endişesi yaratmıştır.

 

Özellikle "paralel yapı" bahane edilerek, böyle bir girişimin düşünülmesi oldukça vahimdir. Kamu çalışanı Devlet memurlarının güvencesi elinden alınarak, "istedikleri zaman kapı dışarı yapmayı" düşünen yetkililerin bu girişimi asla karşılıksız kalmayacaktır.

 

Devlet memurlarını "Hükümet memuru" haline getirmek isteyenlere karşı Türkiye Kamu-Sen olarak direneceğimizi ve kazanılmış haklarımıza halel getirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.

Bu vesileyle başta Devlet memurlarımız olmak üzere, milletimizin yeni yılını kutlar, yeni yılın ülkemize huzur ve barış getirmesini dilerim."


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1190
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri