Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

04 Mayıs 2024 Cumartesi
MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Akşener'e tepki: Partisinde ülkücü bırakmadı!
Kategori : GÜNDEM
25 Nisan 2023 15:34
 
MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Akşener'e tepki: Partisinde ülkücü bırakmadı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir'de gerçekleştirilen "14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende" temalı açık hava toplantısında konuşu. MHP Lideri Devlet Bahçeli, Nevşehir Milli İrade Caddesi'nde halka hitap ederek İP Genel Başkanı Akşener'e "parlamenter sistem" üzerinden tepki gösterdi ve "Partisinde ne ülkücü ne de milliyetçi bırakmıştır" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

28 Haziran 1923 tarihinde 2’inci dönem Milletvekilliği Genel Seçimi yapılmış, Cumhuriyet’i ilan eden Meclis tablosu ortaya çıkmıştı. O dönem seçilen milletvekilleri hem yeni bir rejimi ihdas etmişler, hem de yeni Türk devletinin hedeflerini gerçekleştirmek için fedakarca çalışmışlardır. 1923 seçimlerinden sonra tecelli eden TBMM, önündeki yüz yılın ilke ve esaslarını belirlemişti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci yüzyılı devlet, rejim ve sistem tartışmalarını olağanüstü şartlarda sergilenen uzlaşma ahlakıyla, milli iradenin muhkem ve muteber vasfıyla düğümlemişti. Kurtuluş Savaşı’nın eseri olan tam bağımsız yeni Türk devleti, Cumhuriyet’in faziletiyle pekişmiş, demokrasiyle perçinlenmiş, milli birlik ve kardeşlikle bezenmişti. Cumhuriyet’in ilk yüzyılı, bir önceki yüzyılın ağır yüklerini tevarüs etmekle birlikte, tesiri halen hissedilen küresel komplolara direnişle geçmişti.

1923 yılından 1946’ya kadar uzanan dönem, yeni devletin kurum ve kurallarıyla oturmasına, 1946’dan 2017’ye kadar süren dönem de demokrasi ve çok partili hayatın kökleşmesine sahne olmuştu. Ancak çok partili siyasal hayatta yönetim sistemi olarak tercih edilen Parlamenter Sistem bir türlü istikrarı sağlayamadı, bir türlü beklenen huzur, refah ve iyileşmeyi tahkim ve takviye edemedi. Nitekim sosyal, siyasal ve ekonomik krizler yakamızı hiç bırakmadı.

"Bilinmelidir ki, Türkiye geriye sarmayacaktır"

Darbeler, siyasi kutuplaşmalar, koalisyon kavgaları, kurulamayan, kurulsa bile ömrü kelebeğin ömrü kadar kısa süren hükümetler ülkemizin talihini makus bir istikamete çevirdi. Kaldı ki Türkiye 1946’dan 2017’ye kadar rahat nefes alamadı. Üstelik 15 Temmuz 2016 tarihindeki FETÖ darbe ve işgal teşebbüsü yönetim sisteminde acilen bir reform yapılmasını zorunlu hale getirdi.

İşte böyle bir ortamda 16 Nisan 2017 tarihli halkoylamasıyla milletimiz cerrah titizliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kabul etmiş, bu yeni sistem 9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren resmen uygulamaya başlanmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geçmişten kopuş değil, bilakis tarih, kültür ve medeniyet mirasımızı çok daha güçlü bir şekilde sahiplenme ve geleceğe taşıma kararlılığıyla eklemlenip birleşti. Temsilde adalet, yönetimde istikrar çok şükür sağlandı ve sağlam bir zemine kavuştu.Türkiye eskisinden çok daha muktedir bir seviyeye ulaştı.

Cumhuriyet’in ilk 100 yılından çıkarılan ders ve sonuçlarla yeni yüzyılın eşiğinde Türk ve Türkiye Yüzyılının vizyonu belirlendi, yol haritası çizildi. Hamd olsun dev uyandı ve ayağa kalktı. Bu başarı cumhurun başarısıdır. Bu başarı Cumhur İttifakı’nın hissesine düşen onur payesidir. Bilinmelidir ki, Türkiye geriye sarmayacaktır.

Türkiye gelişmeleri ve tarihin akışını yedek kulübesinden takip etmeyecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin imkanlarıyla, Cumhur İttifakı’nın akıl ve ahlakla karılmış iradesiyle Türkiye, dünya çapında devam edegelen milletler ve medeniyetler mücadelesinde mukayeseli üstünlüğünü göstermeye, bu alanda rüştünü ispat etmeye başlamıştır.

Küresel siyaset denkleminde ülkemizin ihmal ve inkarı artık mümkün değildir. Türkiye sözü geçen bir ülke mevkiindedir. Türkiye ne diyeceği merak uyandıran bir ülke mertebesindedir. Ulaştığımız sonuç zor ve zahmetli olsa da, kazanan Türkiye ve Türk milleti olmuştur.

Soruyorum sizlere;

 Cumhuriyet’in yeni yüzyılında, yepyeni bir Türk zaferine hazır mısınız? (Evet)

√ 14 Mayıs 2023 tarihinde sandığa gidip varlığınıza, birliğinize ve geleceğinize sahip çıkacak mısınız? (Evet)

 “Sana söz baharlar gelecek” diyen zillet ve melanet zihniyete, bahar diye vaat ettiği kara kışı, karanlık planları, kargaşa ve kaos hazırlıklarını aynen iade edecek misiniz? (Evet)

√ Milliyetçi Hareket Partisi’nin Nevşehir milletvekili adaylarını TBMM’ne gönderecek misiniz? (Evet)

√  Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy verecek misiniz? (Evet)

Nevşehirli kardeşlerim evet cevabıyla sıra bende diyor. Hakkınız var, helaliniz var, hedefleriniz var ve sıra hepinizde. Aziz milletim, siyasi ve hukuki esaslara bağlanan istikrar için sıra sende.

"Umudunu koalisyon hükümetlerine bağlayan bir siyaset anlayışından hayır gelmez"

Aziz milletim, istiklalimizi müdafaa etmek, istikbalimizi güvenceye almak için sıra sende. Sıra sizde Nevşehirli kardeşlerim. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne sahip çıkmak için sıra sizde. Türk ve Türkiye Yüzyılına destek vermek için sıra sizde.

Terör örgütlerine boyun eğen zillet ittifakını sandığa gömmek için sıra sizde. Al bayrağımızı daha da yükseltmek için sıra sizde. Milli bekamıza, milli haklarımıza arka çıkmak için sıra hepinizde.

CHP’den İYİ Parti’ye, Deva’dan Gelecek Partisi’ne, HDP’sinden diğer sol, marjinal ve bölücü partilere kadar alayının ana gayesi Parlamenter Sisteme geri dönmektir. İYİ Parti Başkanı, 22 Nisan 2023 tarihinde Ankara’da aynen demiş ki: “Koalisyon hükümeti faydalıdır. Devletin hafızası gitmiştir.”

Umudunu koalisyon hükümetlerine bağlayan bir siyaset anlayışından hayır gelmez. Ortaklık kuran partiler arasında çatışma ve çekişmelerle ülkemizi kilitleyen koalisyon hükümetlerini övmek akılsızlık ve aymazlıktır.

Türkiye ne çekmişse bu arızalı kafalardan çekmiştir. Bu sancılı kafalar istikrara muhaliftir. Bu sakat mantık sahipleri milletimizin huzur, güvenlik ve refah beklentisine hepten mugayirdir. Devletin hafıza kaybına uğradığı söylemek ise katmerli bühtandır. Böylesi siyasi zihniyetlerin derdi koltuktur.

Başbakan olacağım propagandasıyla FETÖ projesinin gönüllü temsilcisi olanlar, geldiğimiz bu aşamada kendi partisinde ne ülkücü bırakmış, ne de milliyetçiye tahammül etmiştir. Hepsini birden dışlamış, kapının önüne koymuştur. Muhataplarını uyarıyorum, devletin hafızası canlıdır.

Türk devlet felsefesinin 2500 yıllık hafızası saat gibi çalışmaktadır. Devlet nedir bilmeyenler, millete yürekten bağlılık hissetmeyenler, siyasi hayatını çıkarcılıkla örtüştürenler Nevşehir’in yüzüne bakamaz, Nevşehir’in takdir ve teveccühüne layık olamaz.

Biz doğruları söylemekten korkmayacağız. Biz yalan, yıkım ve yozlaşma failleriyle mücadeleden kaçmayacağız. Haksızlık ve hayasızlık karşısında susan dilsiz şeytanlardan da olmayacağız. Rahmetle andığım merhum Sezai Karakoç bakınız ne diyordu:

“Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak.

Halbuki biz sussak, tarih susmayacak.

Tarih sussa, hakikat susmayacak.

Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak.

Hâlbuki bizden kurtulsalar, vicdan azabından kurtulamayacaklar.

Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar.

Tarihin azabından kurtulsalar, Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar.”

Şimdi de sorduğum sorulara çok güçlü cevap vermenizi bekliyor, hür ve haysiyetli iradenizin her yerden işitilmesini istiyorum:

√ 14 Mayıs 2023 tarihinde sandığın başına gittiğinizde Türkiye’nin yürüyüşüne pranga vurmaya çalışan CHP’ye, İYİ Parti’ye ve bunların icazetli Cumhurbaşkanı adayına Nevşehir’in tepkisini gösterecek misiniz? (Evet)

√ Elinize aldığınız mühürle, önünüze gelen oy pusulasında bir yanda Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, diğer yanda da Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy verecek misiniz? (Evet)

√ Nevşehir milletvekili adaylarımızı seçip TBMM’ne gururla uğurlayacak mısınız? (Evet)

Okunma : 210
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri