Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Mayıs 2024 Cumartesi
Milyonları İlgilendiren Skandal!
MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Davutoğlu'na 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınmasını sordu.
Kategori : GÜNDEM
07 Nisan 2016 10:08
 
Milyonları İlgilendiren Skandal!
MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Davutoğlu'na 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınmasını sordu.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Davutoğlu'na 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalınmasını sordu.

İzzet Ulvi Yönter, "Son günlerde bir hacker grubu tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü veri tabanındaki tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının adres ve kimlik bilgilerinin çalınarak yayınlandığına dair yazılı ve görsel basında haberler yer almaktadır. 

Ülkemizde kişisel veri hırsızlığına dayalı dolandırıcılık ve soygun vakalarında son yıllarda artışlar yaşanmaktadır. 

Sızdığı iddia edilen kişisel veriler mükerrer oy kullanma, sahte kimlik-ehliyet düzenleme, başkasının adına kredi başvurusu, verasetten pay alma, dolandırıcılık, akrabalık ilişkilerini öğrenme, özel şirketlerin kişisel verileri çıkar amaçlı kullanması ve kan davası olan kişilerin adres tespitlerini sağlaması gibi amaçlarla da kullanılabilecektir. " dedi.

MHP Milletvekili İzzet Ulvi Yönter; Devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demek olan E-devlet kapısı (http://e-turkiye.gov.tr) web sitesi ile diğer kurum ve kuruluşların web sitelerinde vatandaşlarımızın her türlü kişisel bilgileri toplanmıştır. Bu kapsamda; Davutoğlu'nun cevaplaması talebiyle TBMM'ye bir soru önergesi takdim etti.

 

Yönter soru önergesinde şu soruları yöneltti. "Emniyet Genel Müdürlüğü veri tabanındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının adres ve kimlik bilgilerinin çalınarak yayınlandığı bilgisi doğru mudur? Vatandaşlarımızın devletle olan iş ve işlemlerini kolaylaştırmak adına hizmete veren her türlü kişisel bilgilerinin tek çatıda toplandığı E-devlet kapısı (http://e-turkiye.gov.tr) web sitesi ile birlikte diğer kurum ve kuruluşlarımızın da web siteleri mevcuttur. Vatandaşlarımızın tüm kişisel verilerinin yer aldığı, milli güvenliğimiz açısından büyük önem arz eden bu web sitelerinde bilişim güvenliği önlemleri alınmış mıdır? Alınmış ise alınan önlemler nelerdir? Geçtiğimiz yıllarda kamu kurum ve kuruluşlarının web sitelerinde kişisel verilerin ele geçirilmesini önlemede bilişim güvenliği zaafiyeti yaşanmış mıdır? 

50 Milyona Yakın Vatandaşın Bilgileri İnternette!!!

MHP Milletvekili Yönter; soru önergesinde "Devletin elinde bulunan kişisel verilerin dolandırıcıların, suç örgütlerinin eline geçtiğine ve bu bilgilerin satıldığına dair emniyet kayıtlarında yakalanan bir şebeke kaydı mevcut mudur? Mevcut ise yapılan soruşturma ve kovuşturma neticesinde vatandaşlarımızın kişisel verilerinin bu şebekeler vasıtasıyla kimlere satıldığı tespit edilmiş midir?" dedi.

Yönter, soru önergesine şu şekilde devam etti. "Terör örgütü PKK'nın elinde vatandaşlarımızın kişisel verileri mevcut mudur? PKK ve diğer terör örgütleri eylemlerini gerçekleştirirken çalınan kimlik verilerini kullanmak suretiyle sahte kimlik, sahte ehliyet, sahte ehliyetle araç kiralama, sahte kimlikle cep telefonu hattı açtırma, bankalarda hesap açarak Avrupa'dan finansman sağlama gibi pek çok karanlık işi kolayca yapmakta mıdır? Vatandaşlarımızın kişisel verileri dolandırıcılar, suç örgütleri ve terör örgütlerinin elinde mevcut ise son günlerde yaşanan elim terör olaylarıyla can güvenlikleri tehdit altında olan 78 milyon vatandaşımızın mal güvenlikleri de tehdit altında mıdır?" dedi.


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1115
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri