Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

05 Mayıs 2024 Pazar
OKUYANLARI GÖZ YAŞINA BOĞAN OLAY
Komutanım kanımızı yerde koymayasın, buraları sana emanet edip yürüyoruz Hakk'a.
Kategori : GÜNDEM
29 Mart 2016 14:50
 
OKUYANLARI GÖZ YAŞINA BOĞAN OLAY
Komutanım kanımızı yerde koymayasın, buraları sana emanet edip yürüyoruz Hakk'a.

SUR'DAN NUSAYBİN'E GİTTİ

"Şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir, Mardin ili Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirerek halkın güvenliğinin, asayişinin ve huzurunun yeniden tesisini sağlamak maksadıyla icra edilen operasyonlarda Bölük Komutanı olarak bölüğünün başında kahramanca mücadele ederken 27 Mart 2016 tarihinde şehadet mertebesine ulaşmıştı. Şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir, Nusaybin'de icra edilen operasyonlara görevlendirilmeden önce bölüğüyle beraber Diyarbakır Sur'da görev almış ve bölücü terör örgütü mensuplarına karşı kahramanca mücadele vermişti.

 

YARALANDI, DOKTOR İSTİRAHAT VERDİ

24 Mart 2016 tarihinde Nusaybin'de devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucunda ise şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir, bölüğünden iki kahraman silah arkadaşının Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır ve Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz'ın şehadetlerine şahit olmuş, kendisi ile beraber iki silah arkadaşı da yaralanmıştı. Şehadetinden üç gün önce arkadaşlarının şehit olduğu bu operasyonda ayağına gelen şarapnel parçasıyla yaralanan kahraman yüzbaşımız, tedavi edilmek maksadıyla hastaneye sevk edilmiş ve hastanede yapılan tedavisi sonrasında kendisine istirahat verilerek taburcu edilmişti.

 

"NE İSTİRAHATI BU? İSTİRAHAT BANA HARAMDIR"

'Ne istirahati bu?' dedi doktora, 'Şimdi istirahat zamanı mı? Biraz evvel kardeşlerimi şehit verdim, kollarımda şehadet mertebesine yürüdüler. Hala kollarımdalar sanki, bana bakıyorlar; diyorlar ki 'Komutanım kanımızı yerde koymayasın, buraları sana emanet edip yürüyoruz Hakk'a. Keşke birkaç gün daha ömrümüz olsa idi de seninle birlikte çarpışabilseydik bu şerefsizlerle.'. İstirahat bana haramdır, lütfen iptal edin raporumu' der doktora ama doktor kabul etmez. 'Bu halde sizi raporsuz gönderemem' der kahraman Halil'e.

 

YARALI AYAĞIYLA BÖLÜĞÜNÜN BAŞINA GEÇTİ, ŞEHİT OLDU

Halil Yüzbaşı 'Peki' der ve çıkar. Durumunu soran komutanlarına da 'Çok iyiyim, küçük bir demir parçasıydı, hemen çıkardılar, pansuman yaptılar, sapasağlamım' der ve ertesi sabah pansumanlı ayağına bir numara büyük bot ayarlayıp erkenden bölüğünün başına geçer. Kahraman Şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir, komutanı olduğu bölüğünün onsuz operasyona çıkmasına razı olmamış ve bölüğünün başında bulunarak operasyonlara devam etmişti. Şehadet mertebesine erdiği vakte kadar 3 gün çektiği sancılara rağmen gıkını bile çıkarmamıştı, yanındakiler de anlamamıştı pek. 'Biraz topallıyordu sadece ama arada bir gözlerini yaşlı görüyorduk, kendisine sorduğumuzda da 'şehitlerimize üzülüyorum' diyordu. Evet çok üzülüyordu ama bu tür acıları içine gömen bir komutandı, ağlamazdı. Sur'da da çok üzüldü ama hiç ağlamadı. Gözündeki o yaşlar şimdi anlıyoruz ki ayağındaki yarasından dolayı çektiği acıdandı, yarasının acısındandı' diyorlar yanındaki silah arkadaşları."


Okunma : 1164
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri