Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

25 Nisan 2024 Perşembe
PKK ile hangi hedeflerde uyum var?
Kategori : GÜNDEM
01 Mayıs 2023 12:41
 
PKK ile hangi hedeflerde uyum var?

HD(P)KK’nın şamar oğlanına çevirdiği Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz ay HDP’nin ayağına giderek “kendi adaylığına destek” anlaşmasını yapmıştı. Kapalı kapılar ardında HD(P)KK’ya gereken sözleri verdiğini, o gün kameralar önündeki yaptığı HD(P)KK’yı mutlu eden açıklamalardan çok net anlaşılmıştı. HD(P)KK’lı Sırrı Sakık da zaten tüm bunlar tarihe geçsin diye  “Kılıçdaroğlu da açık ve net olarak önümüzdeki dönem ne yapacağını kamuoyu ile paylaşmalıdır. Kapalı kapılar ardında söylenenlerin, kamuoyuna da bunların deklare edilmesi gerekir” açıklamasını yapmıştı. Sırrı Sakık HDP’den milletvekili adayı yapıldığına göre bu sözler HDP onaylı söylenmişti. Zaten CHP’den kimse de Sırrı Sakık’a bir karşılık vermemiş ve sessiz kalarak kabullenmişti. HDP Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden sonra aday çıkarmayacağını duyurarak zaten seçimlerde alacağı pozisyonu Türkiye’ye duyurmuştu.

Geçtiğimiz gün de hem yazılı açıklama yaparak hem de HDP Eşbaşkanları mitinglerde yaptığı konuşmalarda ilk defa Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istediler.

HDP ve bölücü birleşenleri yazılı açıklamasında “14 Mayıs 2023'te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz” diyerek resmi açıklamasını da yapmış oldu. Meral Akşener’in kaç haftadır sürdürdüğü Açık söyleyeyim HDP ile biz masada değiliz. Bunu HDP de söylüyor zaten. O masada HDP olsa biz olmayız...” ve “O masanın altında, üstünde hiçbir yerinde HDP yok, olamaz. Oturursa ‘Meral Hanım size güle güle’ derler, bu netlikteyiz” şeklindeki tiyatrosu kendi kazdığı çukura düşmek oldu.

Hadi Meral Hanım, HDP resmi açıklamayı yaparak ve masaya açıktan oturarak sana “güle güle” demiştir. “ HDP masada varsa biz olmayız” diyordun, buyur bir konuda da sözünde dur hadi… Kalk bakalım HDP’li masadan… HDP 2015 yılından beri Kemal Kılıçdaroğlu’nun masasındadır. Hafıza kaybın var sanırım. Yerel seçimlerde de HDP’li masada sen de vardın. Sırnaşık pozlar verdiğin Ekrem İmamoğlu gibi CHP’li belediye başkanları da seçimlerden sonra HDP’ye ittifaktaki rolü için teşekkür ziyaretleri yapmıştı. Hatırladın mı?

PKK’lı Pervin Buldan Kullanacağımız oyumuz bir Yeşil Sol'a bir Kemal Kılıçdaroğlu'na" diyerek, PKK’lı Mithat Sancar Kılıçdaroğlu'nun sözüyle bizim hedefimiz uyuşuyor. O nedenle cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz" diyerek bir kez daha malumu ilam etmişlerdir.

Kemal Kılıçdaroğlu hangi hedeflerde terör örgütü PKK ile uyuşmaktadır? Sırrı Sakık’ın bahsettiği kapalı kapılar ardında PKK’ya hangi sözler verilmiştir?

CHP’li Sezgin Tanrıkulu “Ortak metnimiz HDP’yle örtüşüyor” derken zaten PKK’nın taleplerine de sahip çıktıklarını ifade etmedi mi?

HDP askerlerimizin, polislerimizin, masum insanların, kundaktaki bebeklerin katili olan PKK’nın tasmalı bir yaratığıdır. HDP’ye sıradan bir siyasi parti olarak bakmak, öyle bakanın ahmaklığıdır.

On binlerce kişinin katili olan terör örgütü PKK’nın desteği Kemal Kılıçdaroğlu içindir. Herkes şu soruyu kendine sormalıdır. Eli kanlı terör örgütü niçin Atatürk’ün miras bıraktığı partinin başındaki Kılıçdaroğlu’nu kendine umut görür? PKK Kılıçdaroğlu için neden seferber oldu? Oy verecekler sadece bunları sorsun kendine.

Okunma : 169
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın