Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

19 Mart 2024 Salı
Savcılık, İP İstanbul İl Başkanı Hakkında FETÖ'den Soruşturma Başlattı
Kategori : GÜNDEM
27 Ekim 2020 16:24
 
Savcılık, İP İstanbul İl Başkanı Hakkında FETÖ'den Soruşturma Başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İYİ Parti milletvekili Ümit Özdağ'ın partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya ilgili FETÖ iddialarına yönelik soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturma haberini alan Kavuncu, "Yüce Türk yargısına yardımcı olmak ve iftiralara cevap vermek için hazırım" dedi.

İYİ Parti milletvekili Ümit Özdağ'ın FETÖ'cü suçlaması sonrasında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında İstanbul Cumhruiyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma açılmasının ardından hızla açıklama yapan Kavuncu, "Geçen hafta yaptığımız suç duyurusunda, Savcılık makamına verilemeyecek bir hesabımız olmadığını belirtmiştik. Bu doğrultuda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımda soruşturma başlatıldığını memnuniyetle öğrendim. Bu sabah avukatlarım, Savcılık makamına ifade vermek üzere hazır olduğumu ve davet beklediğimi de bildirdiler. Yüce Türk yargısına yardımcı olmak ve iftiralara cevap vermek için hazırım" dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun "FETÖ’cü" olduğunu iddia etmişti. Özdağ, şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu zatın partinin kurucuları arasında olduğunu öğrendim. Sayın genel başkanı (Meral Akşener) uyardım. Dedim ki, ‘Bu arkadaşın FETÖ ile bağı olduğuna dair bilgi var. Bunu kurucu yapmayalım’. Daha sonra bu arkadaş kurucu yapılmadı. Fakat sonra partiye geldi. 1 Nisan kongresinden sonra genel idare kuruluna girdi, sayın genel başkanı tekrar uyardım. Sayın genel başkan bütün sorumluluğu aldığını söyledi. Partinin genel başkan yardımcısı oldu, sözcüsü oldu, İstanbul il başkanı oldu. Evet Buğra Kavuncu’dan bahsediyoruz. Kendisi yurtdışında FETÖ’nün en büyük yurtdışındaki sivil toplum kuruluşu olan, Kazakistan Türk İşadamları Derneği’nin başkan yardımcılığını yıllarca yapmış. Devlet, 15 Temmuz’dan sonra bu derneğin kapatılması için başvuruda bulunmuş ve kapatılmış. Buğra Kavuncu oranın başkan yardımcılığını yapmış. Bunun izahı yok.”

KAVUNCU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Kavuncu, kendisine yönelik söylemleri nedeniyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Kavuncu, “Son dönemde özellikle gözü, gönlü, yüreği bize dönmeye başlamış insanlarımızın, vatandaşlarımızın aklını bulandırmaya yönelik herhangi bir eyleme de, faaliyete de asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim yerimiz, yurdumuz belli. İl başkanlığımızın adresi belli. Benim çocukluğumdan beri yaşadığım hayat gün gibi ortada. Buradan bütün kamuoyuna sesleniyorum, bizimle alakalı hiçbir şüpheniz, tereddüdünüz olmasın. Belli ki, İYİ Parti’nin yükseliş sürecinde bazı çevreler rahatsız olmuş” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, Kavuncu'ya yönelik FETÖ'cü suçlamasına ilişkin, "İddia sahipleri gidecek mahkemede bilgi belgeyi bildirecekler, mahkeme karar verecek. O zaman akla kara birbirinden ayrılacak" demişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Buğra başkanımızla konuştum. Benim gerçekten yol arkadaşı olmaktan gurur duyduğum, tanımaktan da keyif aldığım, farklı siyasi partilerde olsak da gerçekten dünyaya ve ülkemize aynı pencereden büyük oranda bakabildiğim bir insanla tanışmış olmanın büyük keyfini yaşadım," diyerek Kavuncu'ya destek vermişti.

Okunma : 2193
Gündem haberleri
 MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
18 Mart 2024 Okunma: 290 ÇUMRA
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın