PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Yüzbaşı Mustafa Erdal ve güvenlik korucusu Dündar Page, binlerce kişinin katıldığı cenaze törenleri sonrası toprağa verildiler. Yüzbaşı Erdal'ı son yolculuğunadevletin zirvesi uğurladı.
Türkiye, 2 şehidini daha son yolculuğuna uğurladı. Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Yüzbaşı Mustafa Erdal ve güvenlik korucusu Dündar Page için ilk tören Şırnak'ta düzenlendi. 3. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndaki törende şehit Yüzbaşı Mustafa Erdal (33) ile güvenlik korucusu Dündar Page'nin (32) Türk bayrağına arılı naaşları katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin öz geçmişi okundu ve dua edildi.Şehit güvenlik korucusu Page'nin yakınları Kürtçe ağıt yaktı, baba asan Page gözyaşlarına hakim olamadı.
Şehitlerin cenazesi, helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında ambulansa taşındı.
Helikopterle Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürülen evli ve bir çocuk babası Yüzbaşı Erdal'ın cenazesi Ankara'ya, evli ve 3 çocuk babası Page'nin naaşı ise ambulansla Şırnak'ın Cizre ilçesine gönderildi.Törene, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy da katıldı.
ŞEHİT YÜZBAŞIYI DEVLETİN ZİRVESİ UĞURLADI
Şırnak-Cizre karayolunda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Erdal için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine, şehidin babası Satılmış Erdal, annesi Nursel Erdal, kardeşi Ali Erdal, eşi Emine Erdal ve 2 yaşındaki çocuğu Taha Mert Erdal'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar
Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kuvvet komutanları, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
.jpg)
Öğle namazının ardından 33 yaşındaki şehit Erdal için cenaze namazı kılındı. Namazın sonrasında şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, askerlerin omzunda top arabasına alındı.Top arabasının arkasından yürüyen şehidin annesi ve eşine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya eşlik etti.
Erdal'ın naaşı top arabasından alınıp cenaze aracına konulduktan sonra şehidin eşi Emine Erdal kısa süreli baygınlık geçirdi. Erdal'ı, yakınları teselli etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Kahraman, cenaze töreninde aileye taziyelerini iletti.Şehit Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal'ın cenazesi daha sonra Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi.
Kaynak:Ortadoğu


