Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

03 Mayıs 2024 Cuma
Teröristler 3 çocuğu daha babasız bıraktı!
Şırnak Cizre ve Diyarbakır Sur’daki hain saldırılarda canveren 3 kahramanın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu
Kategori : GÜNDEM
07 Aralık 2015 11:35
 
Teröristler 3 çocuğu daha babasız bıraktı!
Şırnak Cizre ve Diyarbakır Sur’daki hain saldırılarda canveren 3 kahramanın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu

Bebeği yetim kaldı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerce ateş açılması sonucu çatışmada şehit düşen Astsubay Mehmet Burak Demirci Osmaniye’de, Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu ise Gaziantep’te toprağa verildi. Demirci’nin tabutuna 1,5 ay önce doğan oğlunun battaniyesi örtüldü.

Tekbirlerle uğurlandı
Gaziantep Müftüsü tarafından cenaze namazı kıldırılan Şehit Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu’nun naaşı askerler tarafından cenaze nakil aracına konuldu. Şehit uzman çavuşun cenazesi, tekbirler eşliğinde götürüldüğü Nizip Şehitliği’ne defnedildi.

Vatanı için yaşadı
Diyarbakır Sur’da şehit olan polis memuru Mustafa Katırlı da memleketi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde toprağa verildi. Bekar olan Şehit Mustafa Katırlı’nın niye evlenmediğini soranlara “Arkamda gözü yaşlı birini bırakmak istemiyorum” diye cevap verdiği öğrenildi.

ŞIRNAK’ın Cizre ilçesinde teröristlerce ateş açılması sonucu şehit düşen Astsubay Mehmet Burak Demirci (24) Osmaniye’de, Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu (39) ise Gaziantep’te toprağa verildi. Osmaniye’den helikopterle Düziçi ilçesine getirilen şehit Demirci’nin cenazesi Uzunbanı Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından cenaze İrfanlı Camisi’ne getirildi. Öğleyin kılınan cenaze namazına Osmaniye Valisi Kerem Al, bazı milletvekilleriyle 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Hasan Polat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin babası Selahattin Demirci, oğlunun tabutuna omuz vererek cenaze aracına kadar taşıdı. Şehidin eşi tabuta sarılarak, “Kuzum bizi bırakıp nereye gidiyorsun, seni çok seviyorum” diye göz yaşı döktü. Şehit astsubay Demircinin cenazesi Düziçi merkeze bağlı Gökçayır köyü mezarlığında toprağa verildi. 

Tekbirlerle uğurlandı
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu cenazesi ise Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Merkez Camisi’ne getirildi. Ayakta durmakta zorlanan şehidin eşi Fatma Karakuşoğlu’nu yakınları teselli etmeye çalıştı. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Karakuşoğlu’nun yakınlarına taziye dileklerini iletti. Şimşek’e teşekkür eden şehidin ağabeyi emekli Astsubay Şıh Müslüm Karakuşoğlu, “Vatan sağ olsun. Gerekirse bu vatan için yine şehit veririz” dedi. Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik tarafından kıldırılan namazın ardından şehidin naaşı askerler tarafından cenaze nakil aracına konuldu. Şehidin çocukları Yusuf Karakuşoğlu (11) ve Ahmet Karakuşoğlu da (13) araca bindi. Şehit uzman çavuşun cenazesi, tekbirler eşliğinde götürüldüğü Nizip Şehitliği’ne defnedildi. Törene Karakuşoğlu’nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. 

Kahramanmaraş şehidini uğurladı
DİYARBAKIR’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Mustafa Katırlı’nın cenazesi dün memleketi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde toprağa verildi. Diyarbakır’daki törenin ardından askeri uçakla Kahramanmaraş’a gönderilen Katırlı’nın naaşı daha sonra Pazarcık’a getirildi. Katırlı için Pazarcık Ulu Cami’de cenaze töreni düzenlendi. Meslektaşlarının omuzlayarak cenaze aracından aldığı şehidin naaşı, katafalka konuldu. Katırlı’nın öz geçmişinin okunmasının ardından Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, cenaze namazını kıldırdı. Şehit polis memurunun naaşı, meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracını taşındı. Vatandaşlar şehidin mezarlığa götürülüşü sırasında büyük bir Türk bayrağı açtı. Şehit Katırlı, Hacı Ahmet Mezarlığı’nda defnedildi. Törene katılan protokol üyeleri, şehidin babası Ali Katırlı’ya taziyelerini iletti. Baba Katırlı’nın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Ali ve Muhteber Katırlı çiftinin 4 çocuklarından en küçüğü olan Mustafa Katırlı’nın polis memuru olarak 5 yıldır görev yaptığı belirtildi. Şehit Katırlı’nın evlenmemesinin sebebini soranlara, “Arkamda gözü yaşlı birini bırakmak istemiyorum” dediği öğrenildi. Törene Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, bazı milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1358
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri