Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

21 Mayıs 2024 Salı
Tunceli’de hain saldırı: 2 asker şehit oldu
Tunceli'de zırhlı askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda 2 asker şehit oldu.
Kategori : GÜNDEM
19 Ekim 2015 09:23
 
Tunceli’de hain saldırı: 2 asker şehit oldu
Tunceli'de zırhlı askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda 2 asker şehit oldu.

Tunceli'de zırhlı askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda 2 asker şehit oldu.

Türkiye Dağlıca’dan gelen 4 şehit haberinin yasını tutarken bir hain saldırı haberi de Tunceli-Erzincan karayolundan geldi. PKK’lılara ait mezarlıkların ortadan kaldırılması için başlatılan operasyonun üçüncü gününde yolun güvenliği için bölgede konuşlanan zırhlı araç, yola  döşenen bombanın patlatılması sonucu devrildi. Hain saldırıda 2 asker şehit oldu 3 asker de yaralandı. Bölgedeki mezarlık operasyonu için başlatılan operasyondaki saldırı haberi Fuat Avni’nin son iddialarına yeniden gündeme getirdi.

PKK MEZARLIKLARINA YÖNELİK OPERASYON BAŞLATILMIŞTI

Tunceli Valiliği tarafından, Tunceli-Erzincan karayolunun PKK’lılardan temizlenmesi amacıyla yolun trafiğe kapatılmasının ardından bölgede güvenlik güçleri tarafından 3 gün önce havadan ve karadan operasyon başlatılmıştı.

Operasyonda PKK’lılara ait mezarlık güvenlik güçleri tarafından yıkıldı. Operasyonun 3. gününde güvenlik güçlerinin çekilmesi esnasında, Tunceli-Erzincan karayolunun 35. kilometresi Alacık bölgesinde, zırhlı aracın geçişi esnasında, PKK’lılar tarafından yola döşenen bomba patlatıldı. Patlama sonucu zırhlı araçta bulunan askerler yaralandı. Yaralı 5 askerden 2'sinin şehit  olduğu duyuruldu.

OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırının ardından Nazımiye, Pülümür ve Tunceli merkezden çok sayıda ambulans bölgeye sevk edildi. Bölgede yeniden güvenlik güçleri tarafından havadan ve karadan operasyon başlatıldı.

Tunceli’de iki gündür devam eden operasyon kapsamında merkeze bağlı Alacık Köyü Taht Mezrasında bulunan PKK’lılara ait mezarlık içindeki yapı, güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla yıkıldı.

FUAT AVNİ’NİN İDDİLARI GÜNDEME GELDİ

Tunceli’deki operasyonun hemen ardından Fuat Avni’nin iddiaları yeniden gündeme geldi.

FUAT AVNİ NE DEMİŞTİ?

İnternet fenomeni Fuat Avni seçimlerin ertelebilmesi için bazı girişimlerde bulunacağını iddia etmişti. Geçtiğimiz hafta Ankara’daki katliamın hemen ardından iddialarda bulunan Fuat Avni “Rus uçağı düşürülecek, PKK’yı tahrik etmek için de PKK mezarlıkları tahrih edilecek” demişti.

“PKK MEZARLIKLARI İMHA EDİLECEK”

Fuat Avni şok iddialarını şu sözlerle sürdürmüştü;

“Seçimin yapılmasını istemeyen avaneler, PKK’nın tahrik edilmesi konusunda karar kıldılar. Fidan’ın adamları devrede.İç savaş için kışkırtılmak istenen PKK devreye girsin diye PKK mezarlıklarını imha etme kararı aldılar….”



Okunma : 1291
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri