Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

02 Mayıs 2024 Perşembe
Türkmen Komutandan Bahçeli'ye Ziyaret
Kategori : GÜNDEM
18 Temmuz 2023 13:55
 
Türkmen Komutandan Bahçeli'ye Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) Türkmen Komutanı Fehim Ertuğrul İsa’dan anlamlı ziyaret gerçekleşti. Ziyarette Türkmen Komutan Fehim İsa tarafından Genel Başkan Bahçeli’ye Türk Milliyetçiliği fikrinin önderlerinden Ziya Gökalp’in daha öne hiçbir yerde yayınlanmayan “Devlet” adlı şiirinin orijinal nüshası hediye edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) Türkmen Komutanı Fehim Ertuğrul İsa’dan anlamlı ziyaret gerçekleşti. Ziyarette Türkmen Komutan Fehim İsa tarafından Genel Başkan Bahçeli’ye Türk Milliyetçiliği fikrinin önderlerinden Ziya Gökalp’in daha öne hiçbir yerde yayınlanmayan “Devlet” adlı şiirinin orijinal nüshası hediye edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Suriye Milli Ordusu’nun Türkmen Komutanı Ertuğrul Fehim İsa ve Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cemil Doğaç İpek’i genel merkezdeki makamında kabul etti. Heyetle bir süre görüşen Genel Başkan Bahçeli bölgedeki son durum hakkında bilgi aldı. Türkmen Komutan Fehim Ertuğrul İsa Genel Başkan Bahçeli’ye, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekâtları ile terörden arındırılan bölgedeki güvenlik konuları ile ilgili bilgi verirken, bölge ile alakalı çok sayıda saha çalışması bulunan Dr. Cemil Doğaç İpek de bölgede yürüttükleri akademik çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Suriye’de verilen mücadeleyi ilk gününden itibaren çok yakından takip ettiğini vurgulayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de toplantı sonunda bölgede vatan mücadelesi veren bütün Türkmen boy ve aşiretleri başta olmak üzere tüm kardeş topluluklara selamlarını gönderdi.

İsa; Türkmen Beyimiz Güven Kaynağımızdır

Toplantı Sonunda bir açıklama yapan Türkmen Komutan Fehim Ertuğrul İsa; “İnsanlık ve vatan mücadelesi verdiğimiz topraklardan, Atatürk’ün Milli Misak Sınırlarını buradan çizdim dediği yerden MHP Genel Başkanı, Türk Dünyası’nın Bilge Lideri Türkmen Beyimize sonsuz sevgi saygı ve bağlılıklarımızı arz ettik. Kendileri bizim güven kaynağımızdır. Bugüne özel olarak da yine Türk Milliyetçiliği fikrinin büyük ideoloğu Türkmen Ziya Gökalp’in “Devlet” adlı şiirinin ilk nüshasını kendilerine hediye ettik. Çok memnun oldular. Başarı dualarını, selamlarını ve sevgilerini iletmemizi istediler. Dünya üzerindeki hiçbir Türk şüphe etmesin ki biz Suriye Türkmenleri olarak bin yıldan fazla bir zamandır vatan olarak yaşadığımız Türkmen Coğrafyasında Türklüğe yakışan bir mücadele veriyoruz. Atatürk’ün mücadele ettiği ve zaferler kazandığı topraklarda nöbetimizi tutuyoruz. Türkiye’ye Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a ve Sayın Bahçeli’ye yürekten bağlıyız. Öz topraklarımızda insanca yaşama hakkımızı elde edinceye ve o hakkı sonsuza dek koruyuncaya kadar mücadelemizi bırakmayacağız. Türkiye’deki kardeşlerimize ve bütün Türk Dünyasına bizlere verdikleri destek için müteşekkiriz.” İfadelerini kullandı.

Dr. Cemil: Suriye Türkmenleri Türklüğün Ayrılmaz Parçasıdır

Bölgede uzun yıllardır akademik çalışmalar yürüten ve kendisi de bir Türkmen olan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Cemil Doğaç İpek de toplantı sonunda “Bilge Liderimiz dünya siyasetini ve Türk Dünyasını ilgilendiren tüm konuları olduğu gibi Suriye Türkmenlerinin asil mücadelesini de ilk gününden itibaren yakından takip ediyor. Kendilerine bölge ile alakalı değerlendirme ve raporlarımızı arz ediyoruz. Ayrıca talimatları gereği MHP’nin merkez yönetim kurulu üyelerine, milletvekillerine ve il başkanlarına da güncel durumla ilgili sunumlar da gerçekleştirdim. Suriye Türkmenleri de Sayın Bahçeli’nin bu ilgi ve desteğinden çok memnunlar. Hatta aynı memnuniyet Türkmenlerle birlikte bölgede yaşayan tüm etnik gruplar tarafından da duyuluyor.” açıklamasını yaptı.

Fehim Ertuğrul İsa Büyük Mücadele Adamı

Sözlerini Türkmen Komutan Ertuğrul Fehim İsa’nın Suriye Türkmenleri için yaptığı mücadeleye değinerek sürdüren Dr. Cemil Doğaç İpek; “Fehim Komutan Suriye Türkmenleri içinde çok köklü bir aileye mensup bir dava adamıdır. Suriye Devrimi’nin başladığı ilk günden itibaren her alanda onurlu bir mücadele veriyor. Ailesine ait tüm maddi imkânları, nüfus ve nüfuz gücünü seferber etmiş durumda. Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı Operasyonlarımızda Türk Ordusuyla birlikte kendisinin kurduğu Sekiz Bin kişilik Sultan Murat Tümeni de zaferlerimizde büyük pay sahibidir. Türkiye’ye, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkmen Beyi Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye gönülden bağlı olarak vatan nöbetinden ödün vermiyor. Liderimize bugün taktim ettiği Ziya Gökalp’in daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış “Devlet” şiirinin ilk nüshası da bunun anlamlı bir göstergesi olmuştur.

Okunma : 187
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın