Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

17 Mayıs 2024 Cuma
Ülkeye ihanet eden herkese lanet olsun
Sur’da şehit olan polis Orhan Dilekçi’nin naaşı, memleketi Erzurum Uzundere’de toprağa verild
Kategori : GÜNDEM
04 Ocak 2016 13:04
 
Ülkeye ihanet eden herkese lanet olsun
Sur’da şehit olan polis Orhan Dilekçi’nin naaşı, memleketi Erzurum Uzundere’de toprağa verild
Sur’da şehit olan polis Orhan Dilekçi’nin naaşı, memleketi Erzurum Uzundere’de toprağa verildi

Törende şehidin oğlu Mehmet babasının elbisesini giyerken baba Mehmet Dilekçi, “İhanet edene memleketin ekmeği zıkkım olsun” dedi. 

 

Ülkeye ihanet eden herkese lanet olsun

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Özel Harekat Polisi Orhan Dilekçi’nin naaşı, memleketi Erzurum’da toprağa verildi. Erzurum Adli Tıp Kurumu’ndan alınan 49 yaşındaki şehit Dilekçi’nin cenazesi, 100 araçlık konvoyla Uzundere ilçesine getirildi. Şehit babasının polis kıyafetini giyen 19 yaşındaki Mehmet Furkan ile dedesi Mehmet Dilekçi, polis mangası tarafından omuzlarda Merkez Çarşı Camisi’ne taşınan şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Baba Mehmet Dilekçi, şehit oğluyla aynı teşkilatta görev yaptığını, görevi sırasında yüz kemiklerinin kırıldığını, ağzı ve dudağının parçalandığını söyledi.

Memleketin yüz akı

Dilekçi, şöyle konuştu: “Oğlumun ayna gibi tertemiz, bembeyaz dosyası vardır. Milli sınırlar içinde bayrağımın altında ülkenin havasını soluyan, suyunu içen, ekmeğini yiyip de ihanet eden her kim varsa lanet olsun. Bu memleketin suyu, toprağı ve ekmeği zıkkım olsun. Benim evladım, memleketimin yüz akıdır. Ülkemi yönetenlerden hassasiyet, uyanıklık ve ileriyi görmelerini istiyorum. Tecrübelerden yararlanmasını istiyorum.” Devletin birlik ve bütünlüğü için 7 oğlunu da vatana kurban edebileceğini belirten baba Dilekçi, “Oğlumun emniyet teşkilatına girmesini ben istedim. Ben de bu teşkilattanım. Çok şeyler gördük, çok acılar yaşadık. Devletimizin bütünlüğüne kastetmeye çalışan hainleri Allah kahretsin” dedi. Cami önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, çeşitli sloganlar atarak terörü lanetledi. Amcası Kamil Dilekçi tarafından kıldırılan namazın ardından, şehit polisin naaşı Çağlayan Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüer, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, milletvekilleri ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1197
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri