Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

26 Nisan 2024 Cuma
Ülkü Ocaklarından sürdürülebilir tarım projesi “Permakültür”
Kategori : GÜNDEM
03 Eylül 2021 09:24
 
Ülkü Ocaklarından sürdürülebilir tarım projesi “Permakültür”

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi sürdürülebilir tarım faaliyetleri projesi ve permakültür eğitimleri vereceğini duyurdu. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından sosyal medya hesabı üzerinden duyurulan Permakültür çalışmaları özellikle şehirlerde, değerlendirilebilir alanlarda tarımsal faaliyetlerin yürütülebilmesini sağlıyor.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “İl ve ilçe Ocaklarımızda Permakültür projemizi başlatıyoruz. Sürdürülebilir Tarım, Tarım ve Hayvancılık, Yaşam koşullarının iyileştirilmesi Türk gençliğini, yakın zamanda duyurusunu yapacağımız Permakültür eğitimlerine katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yıldırım Ülkü Ocakları resmi Youtube hesabı üzerinden paylaşımda ise, "Gençlerimizin tarım ve hayvancılık konusunda farkındalığını arttırmak için PERMAKÜLTÜR alanında çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Ülkü Ocakları Eğitim ve kültür vakfı olarak Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in 9 ışık doktrininde ki köycülük ilkesi ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in “toprağın dili tarımdır” anlayışı çerçevesinde harekete geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın ifadeleri şu şekilde;

Ülkü Ocakları olarak dünyada ve ülkemizde yaşanabilecek sorunlara yönelik çözümler üretebilmek adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Yaz döneminde ise tüm il ve ilçe ocaklarımızda Permakültür yani Sürdürülebilir Tarım projemizi başlatıyoruz.

Permakültür, özellikle şehirlerde; balkon, teras ve bahçe gibi değerlendirilebilir alanlarda herkesin kendi sebze ve meyvesini yetiştirmesini sağlayan ve bunun da sürdürülebilir olmasını sağlayan bir tasarım modelidir. 

"Gençlerimiz tarımsal ürünlerin nerede yetiştiğini bilmiyor"

Bilim insanlarının öngörüsüne göre gelecekte dünyayı küresel bir gıda kıtlığı beklemektedir. Hatta 2050 yılında bir kilo domatesin bir iPhone dan daha değerli olacağı konuşulmaktadır.

Teknoloji devi Bill Gates’in dünya genelinde tarım arazileri alarak buralarda organik tarım yapacağını belirtmesi de geleceğe dair beklentiler hakkında ip uçları vermektedir.

Bizi ilgilendiren asıl konu ise yeni yetişen neslin tarım ve hayvancılık kültüründen uzak yetişmesidir. Maalesef gençlerimiz domates yiyor fakat domatesin nerede yetiştiğini bilmiyor, çilek yiyor ama çileğin nasıl yetiştiğini bilmiyor. Sütün ve yumurtanın marketlerde üretilen bir ürün olduğunu zannediyor.

Eğer yeni nesil tarım kültüründen uzak yetişmeye devam ederse gelecekte beklenen küresel gıda krizi ülkemizi daha çok etkileyecektir.

"Herkesin ilk yardım gibi tarım ve hayvancılık bilgisi olmalı"

Nasıl ki her insanın ilk yardım bilgisi olması gerekiyorsa, temel tarım-hayvancılık konularında da bilgisinin olması gerekiyor. 

Biz de gençlerimizin tarım ve hayvancılık konusunda farkındalığını arttırmak için PERMAKÜLTÜR alanında çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Ülkü Ocakları Eğitim ve kültür vakfı olarak Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in 9 ışık doktrininde ki köycülük ilkesi ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in “toprağın dili tarımdır” anlayışı çerçevesinde harekete geçiyoruz.

Yapacağımız çalışmalarla gençlerimizin bu konuda farkındalığını arttıracağız. Gençler, evlerinin balkonunda ve teraslarında nasıl sebze, meyve yetiştirebileceklerini öğrenecekler. Yemek artıklarıyla nasıl kompost gübre yapabileceklerini öğrenecekler. Bu sayede gençlerimiz tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelecekler.

Aynı zamanda gençlerimiz alacağı temel tarım bilgisi ile gelecekte yapacağı mesleği birbirine entegre ederek vizyoner projelere imza atabilir. Makine mühendisi olursa bu alanda bir makine yapabilir, bilgisayar mühendisi olursa tarım ile ilgili bir otomasyon hazırlayabilir.

Küçük bir ülke olan Hollanda, tarım ürünlerinden yılda yaklaşık 120 milyar dolar gelir elde ediyor. Biz de yapacağımız bu projelerle gelecekte Türkiye’nin hem kendine yeten hem de dünyaya ihracat yapabilen tarım devi bir ülke olmasını sağlayabiliriz.

Geleceğin büyük Türkiye’sini inşa ederken, her alanda bilinçli ve kültürlü nesiller yetişmesi için Ülkü Ocakları olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

Bu vesileyle tüm ülküdaşlarımı gelecek günlerde duyurusunu yapacağımız Permakültür projemize katılmaya davet ediyorum.

 

Okunma : 627
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın