Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
Ülkücü Şehit Ruhi Kılıçkıran'ı Rahmetle Anıyoruz.
Kategori : GÜNDEM
04 Ocak 2021 10:20
 
Ülkücü Şehit Ruhi Kılıçkıran'ı Rahmetle Anıyoruz.

Ülkücü hareket içindeki ilk şehidi diye de bilinen Kılıçkıran, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerindendi ve 4 Ocak 1968 yılında Ankara Site Talebe Yurdu kantininde vurularak şehit edildi.

1946'da Osmaniye'de doğan Ruhi Kılıçkıran, 1966'da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kayıt oldu. Üniversitede okuduğu süre zarfında her zaman "Türk-İslam Davası"nın içinde yer aldı.

Sırtından Vuruldu

Sıtkı Keskin’in ‘Üniversite ve Köy’ dergisinin Ocak 1968’deki sayısında kaleme aldığı yazıdan alınan bilgilere göre olay, Ramazan ayına denk gelen 4 Ocak 1968 akşamında meydana geldi. Site Talebe Yurdu’nun kantinine gelen bir öğrencinin dini reddeden söylemlerde bulunması üzerine,  öğrenciler arasında tartışma başladı. 2 öğrencinin tabancayla ateş etmesi üzerine Kılıçkıran sırtından vuruldu. Hastaneye kaldırılan Kılıçkıran, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetti. Silahlardan birini ateşleyen kişinin, bir önceki senenin Yurt Talebe Başkanlığı’nı yapan Zülküf Şahin olduğu, Kılıçkıran’ı vuran kişinin ise Şahin’in üvey kardeşi olduğu öne sürüldü.

Türk-İslâm davası için verilen ilk ülkücü şehit olan Ruhi Kılıçkıran'ın naaşı Osmaniye'ye getirildi ve anlamlı bir törenle toprağa verildi.

Kılıçkıran’ın öldürülmesine ilişkin, dönemin sağ görüşlü gazetelerinde dahi bir haber ya da herhangi adli işleme dair bir bilgiye rastlanmıyor.

Rahmet ve Dualarla anıyoruz. Allah mekanını cennet eylesin

 

Okunma : 2939
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 848 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 150 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın