Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

18 Mayıs 2024 Cumartesi
Van'dan acı haber! 1 şehit
VAN'ın merkez İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerin bulunduğu eve özel harekat polisleri operasyon yaptı. Operasyonda çıkan çatışmada 2 polisi yaralandı.
Kategori : GÜNDEM
19 Nisan 2016 08:56
 
Van'dan acı haber! 1 şehit
VAN'ın merkez İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerin bulunduğu eve özel harekat polisleri operasyon yaptı. Operasyonda çıkan çatışmada 2 polisi yaralandı.

 saat 17.30'da aldıkları ihbarı değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket polisleri, Hacıbekir Mahallesi'nde bulunan Van Gölü Endüstri Meslek lisesi yakınındaki eve operasyon yaptı. Yapılan operasyona evde bulunan teröristler ateş açarak karşılık verdi. Açılan ilk ateşte 2 Özel Hareket polisi yaralandı.

Yaralı polisler Yüzüncü Yıl üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne sevk edilirken, mahalle ve evin çevresi ise çok sayıda polis tarafından sarıldı. Operasyona helikopterler de havadan destek sağladı


Çatışma sırasında çevrede bulunan bir kadının da yaralandığı belirtildi. Yaralı kadın da hastanede tedavi altına alındı


YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Hacıbekir Mahallesi'nde PKK'lıların ilk ateşi sırasında ağır yaralanan ve olay yerine çağrılan ambulansla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne kaldırılan Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli yaralı polislerden 1'i, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.


Bu arada, operasyon yapılan evde ise ilk belirlemelere göre şu ana kadar 1 PKK'lı teröristin öldüğü belirtildi. Mahalledeki operasyon ise hava destekli olarak sürüyor


OPERASYON SÜRÜYOR

Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde bir eve yapılan operasyonda çıkan çatışmada yaralanan 2 polis memurundan Kilis nüfusuna kayıtlı 2 çocuk babası Abdullah Delibaş, kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, yaralı olan diğer polisin tedavisi sürüyor.


Bu arada, Hacıbekir Mahallesi Hisar Sokak ve çevresinde hava destekli olarak başlatılan operasyonlar ise sürüyor. Özel Hareket ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin tespit ettikleri adreslere operasyon yaptığı belirtilirken, PKK'lı teröristlerin kaçmasının önlenmesi için de çevrede zırhlı araçlarla önlem alınıyor. 

 

 

 

 


Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1319
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri