Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

17 Mayıs 2024 Cuma
Yalçın Akdoğan, Öcalan'ı savundu
AKP'li Yalçın Akdoğan, HDP'yi eleştirirken İmralı'daki teröristbaşı Öcalan'ı savundu.
Kategori : GÜNDEM
04 Kasım 2015 12:23
 
Yalçın Akdoğan, Öcalan'ı savundu
AKP'li Yalçın Akdoğan, HDP'yi eleştirirken İmralı'daki teröristbaşı Öcalan'ı savundu.

AKP'li Yalçın Akdoğan, HDP'yi eleştirirken İmralı'daki teröristbaşı Öcalan'ı savundu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdoğan çözüm süreci ve teröristbaşı Öcalan ile çok önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın Akdoğan çözüm süreci için HDP'nin tavrını eleştirerek "Öcalan'ı da diri diri oraya gördüler. Bunlar Erdoğan karşıtlığı yapıyor gibi görünüp Öcalan'ı batırmaya çalıştılar" diyerek Öcalan'ı savundu.

 

 

 

İşte Akdoğan'ın NTV canlı yayınında Ahmet Arpat'ın sorularına verdiği cevaplardan satırabaşları. Arazide bir sessizlik hali var. Millet kararını vermiş, çok fazla kampanyalarla ilgilenmiyor, buradan sürpriz sonuçlar çıkabilir demiştim. Nitekim öyle de oldu. Biz de doğrusu 46-47'lerde bir sürpriz bekliyordum ben. Ama AKP için yüzde 49 rakamı sürpriz değil. Vatandaşımız istikrar istiyor. Üç dört ayda partilerin performanslarını gördü. Bir araya gelemiyorlar, konuşamıyorlar vesaire'85 Milletin bunlarla uğraşacak hali yok. 2023 hedefleri diyorsunuz, dev projeler. Birden bir türbülans. Birbiriyle anlaşamayan partiler. Bu bugünkü Türkiye'nin fotoğrafı değil.

 

 

SEÇMENİN MESAJI

İstikrar dedi. En temel vurgu istikrardır. Çünkü her şey buna bağlı, devam eden projeler, yatırımlar. Türkiye'nin büyümesi buna bağlı. İstikrar bozulursa herkes bütün aileler bundan kaybediyor. AK Parti seçmenin mesajını alması, kendini yenilemesi vatandaşın hoşuna giden bir şey bu.

 

 

7 HAZİRAN'IN MESAJI UNUTULUR MU?

7 Haziran'da ne oldu, niye yüzde 41 aldık? Hangi bölgeler, hangi toplum kesimi bize hangi mesajı verdi? Ve yüzde 49 alırken bu geri dönüş, yaklaşık 5 milyona yakın ilave oy aldık biz. İkisini birden analiz edeceğiz. Daha önce kendimizi kıyasıya eleştirdik 7 Haziran'dan sonra. Bundan sonra da daha yapısal dönüşümler gerekiyorsa, parti ve devlet olarak bunlarla ilgili çalışmalar olacak.

 

 

ÇÖZÜM SÜRECİ

Bir kere takvimi doğru okumamız lazım. 2013'te PKK Türkiye'yi terk etmedi, yapması gerekenleri yapmadı. Kobani olaylarında insanları sokağa döktüler. Süreç koptu o zaman. Ondan sonra ne dendi? Süreç başlasın dediler. Biz içgüvenlik paketi çıkardık. "Türkiye'yi terk etme ve tam eylemsizlik" örgüt bunları yapmadı. 7 Haziran'dan sonra saldırılara başladı. Bu operasyonlar bundan sonra hayata geçti.

 

Vatandaş örgüte tepki gösterdi. Sen benim başıma bela oldun, şehir merkezine hendek kazma, bomba döşeme insanların günlük yaşamlarını bozmaya başladı. Vatandaş buna tepki gösterdi. Kürtler esaret altında yaşamak ister mi? Baskı kuran bir örgüt var. Böyle bir ceberrut yapı olmaz. Bunun da bence seçimde bir tesiri oldu diye düşünüyorum.

 

 

ÇÖZÜM SÜRECİNİN YENİ KODLARI NE OLACAK? İMRALI-HDP-KANDİL

PKK nasıl sürece ihanet ettiyse, silahla amacıma ulaşırım Türkiye'de de bunu yaparım gibi bir yanılgıyla nasıl demokratik çözüme isyan edip silahla bir yere varmak için bunu yaptıysa HDP de makas değiştirdi, sürece ihanet etti. Çözüm düşmanı paralel yapıyla kol kola girdiler. Sürece ihanet eden bu anlayışla, bu aktörlerle, bunlarla yolyürünmesi mümkün değil.

 

 

İMRALI DENKLEMİN İÇİNDE Mİ?

Bizim şu anda konsantrasyonumuz PKK'nın hamlelerini boşa çıkartmak. Özerklik ilanı çöktü, kurtarılmış bölgeler çöktü, vur-kal eylemleri çöktü. Şimdi eş zamanlı olarak bizim reformlarımız, yatırımlarımız da devam ediyor. Ama onun ötesinde belli şartların oluşması lazım.

 

 

ÖCALAN'I DİRİ DİRİ GÖMDÜLER

Ama çözüm süreci bağlamında o noktaya gelebilmemiz için bu şartların olgunlaşması gerekir. Öcalan'ı da diri diri oraya gördüler. Bunlar Erdoğan karşıtlığı yapıyor gibi görünüp Öcalan'ı batırmaya çalıştılar.

 

 
Kaynak:Ortadoğu

Okunma : 1232
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri