Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
YUMURTA ALIRKEN BU KODA DİKKAT
Kategori : GÜNDEM
05 Ekim 2020 15:35
 
YUMURTA ALIRKEN BU KODA DİKKAT

Kahvaltılarımızın vaz geçilmez besini olan yumurta, tazeliğinin yanı sıra yumurta alırken özellikle dikkat etmemiz gereken kodlar ne anlama geliyor?

Yumurta buzdolabında saklanması gerekli, bir çok kişi yumurtayı dolaba koymadan önce dışı kirli olduğu için yıkıyor ama bunun çok büyük hata olduğunu bilmiyor. Yıkadığınız takdirde yumurtanın dışındaki baktariler kabuktaki gözeneklerden içeri girer. Yani faydadan çok zararı olur.

Yumuratanın tazeleğini ölçmenin en kolay yolu su dolu bardağın içerisine yumurtayı koyun yumurta bardağın dibine batıyorsa yumurta taze demektir. Suyun üzerinde yüzen yumurta ise bayattır.

Yumurta da kod O yazıyorsa o organik demektir. Hiç bir kimyasal barındırmadığından en sağlıklı yumurtada budur. Diğer yumurtalardan pahalı olması da doğaldır. 

Yumurtanın üzerinde 1 ile başlıyorsa Gezen tavuk yumurtası olduğu manasını taşır.  Organik yumurtadan sonra en sağlıklı yumurta budur.

Yumurtanın üzerinde 2 yazıyorsa sağlıklı yemler ile beslendiği anlamını taşımaz. 

Yumurtanın üzerinde 3 yazıyorsa kafes tavuğu, diğer bir deyişle fabrikasyon usülüyle üretilen yumurtalar diyebiliriz. En ucuz yumurta türü budur.

Okunma : 2002
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 834 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 143 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın