Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

17 Mayıs 2024 Cuma
Yürek dağlayan bilanço
Bölücü terör örgütü PKK, 7 Haziran seçimlerinin ardından dağdan şehirlere indi. Hendek, pusu ve tuzaklarla kahpeliklerine devam etti
Kategori : GÜNDEM
06 Ocak 2016 10:59
 
Yürek dağlayan bilanço
Bölücü terör örgütü PKK, 7 Haziran seçimlerinin ardından dağdan şehirlere indi. Hendek, pusu ve tuzaklarla kahpeliklerine devam etti

1 Kasım’dan sonra yangın yerine döndü

İhanet sürecinin askıya alındığı 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasında 167 güvenlik görevlisi şehit olmuştu. 1 Kasım seçimlerinden sonra Doğu ve Güneydoğu’da uygulanan sokağa çıkma yasakları ile yaşanan çatışmalar artarak devam etti.

Sur’da 11 polis ve 4 asker kaybettik

Yangın yerine dönen Sur ilçesinde çatışmaların başladığı 1 Temmuz’dan bugüne kadar 11’i polis, 4’ü asker toplam 15 şehit verdik. 33 güvenlik görevlisinin yaralandığı çatışmalarda seken kurşunların isabet ettiği 3’ü çocuk 7 kişi de yaralandı.

Hastanelere roket vatandaşa kurşun

Sivil halkı da hedef alan bölücü teröristler, başta asker hastanesi olmak üzere 5 sağlık kuruluşuna roketle saldırdı. Bölgede çok sayıda okul, cami ve işyeri yakıldı, marketler yağmalandı, öğrenci yurtları ve bazı evler kurşunlandı.  

 

Yürek dağlayan bilanço

Haziran’daki genel seçimden hemen sonra artış gösteren bölücü terör olaylarında bugüne kadar 258 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Sadece Sur’da 16 şehidimiz var.

Terör örgütü PKK’nın şehir merkezlerine kazdığı hendekleri kapatmak için operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, teröristlerle çatışmaya devam ediyor. 1 Kasım 2015-5 Ocak 2016 tarihleri arasında toplam 53 güvenlik görevlisi şehit oldu. Yeni yıla girilirken şehit haberleri gelmeye devam ediyor. 1 Ocak-5 Ocak arasında da 6 şehit verildi. Böylece, 7 Haziran 2015’ten bugüne kadar toplam 258 şehit verilmiş oldu. Sur’da ise 6 ayda teröre 16 şehit verildi.

1 Kasım 2015-5 Ocak 2016 tarihleri arasında meydana gelen olaylar ve şehit sayıları şöyle:

4 Kasım: Hakkâri Yüksekova bölgesinde yürütülmekte olan operasyonda 2 askerin şehit olduğu, 1 asker yaralandı.

5 Kasım: Diyarbakır Dicle ilçesi kırsalında çıkan çatışmada Uzman Çavuş Beytullah Tercan şehit oldu, bir astsubay da yaralandı. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan bir polis memuru da şehit oldu.

7 Kasım: Şırnak’ın Uludere ilçesi nde teröristlerce önceden yerleştirildiği değerlendirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 asker şehit oldu.

10 Kasım: Şemdinli’den Yüksekova’ya intikal eden konvoyun teröristlerin saldırısında bir asker şehit oldu. Silopi ilçesinde de polis aracına bombalı saldırıda 3 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı. Hakkari’de de  askeri konvoya düzenlenen saldırıda ağır yaralanan Özel Harekat Polisi Mustafa Yavaş,  GATA’da şehit oldu.

11 Kasım: Şırnak Silopi ilçesi’nde teröristlerin yola döşediği bombanın infilak ettirilmesi sonucu yaralı olarak kaldırıldığı hastanede Özel Harekat polisi şehit oldu. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda çıkan çatışma bir teğmen şehit oldu.

13 Kasım: Genelkurmay Başkanlığı, Van’da 1 askerin şehit, 3 askerin de yaralandığını bildirdi. Diyarbakır Lice bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğinin infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu.

22 Kasım: Diyarbakır ili Sur ilçesinde bir zırhlı aracın kaza yapması sonucu yaralanan üç askerden birisi şehit düştü.

23 Kasım: Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Silvan ilçesinden dönen askeri aracın devrilmesi sonucu yaralanan 3 askerden biri tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Silvan’da 5 Kasım’da yaşanan çatışmalarda ağır yaralanan Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı da tedaviye cevap veremeyerek şehit oldu. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, trafik polisi ekip aracına uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı.

24 Kasım: Şırnak’ın Cizre ilçesi Yafes Mahallesi’nde 1 komiser  şehit oldu.

28 Kasım: Diyarbakır’da Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü çatışmada 2 polis memurunun da şehit olduğu açıklandı.

30 Kasım: Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerce askeri bir araca roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

3 Aralık: Mardin’de teröristlerin yola döşedikleri bombanın patlaması sonucu Uzman Çavuş Ergün Karaca şehit oldu.

5 Aralık: Diyarbakır’ın Sur ilçesinde keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurulan 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru da yaralandı. Şırnak ili Cizre ilçesinde bir özel araca düzenlenen silahlı saldırı sonucunda iki güvenlik görevlisinin şehit olduğu bildirdi.

8 Aralık: Mardin’in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmada ağır yaralanan özel hareket polisi İsmet Bilgin, şehit oldu.

9 Aralık: Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Kurşunlu Cami civarında bomba olabileceğine yönelik çalışmalar sırasında uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda polis memuru Haydar Çetin şehit oldu.

15 Aralık: Diyarbakır’da polise yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 1’i şube müdürü 2 polis şehit oldu.

18 Aralık: Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağında çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu.

19 Aralık: Diyarbakır’ın sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi’nde çıkan çatışmada, PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 uzman çavuş yaralandı.

20 Aralık: Şırnak’ın Cizre ilçesinde yürütülen operasyonlarda 1 asker şehit oldu.

21 Aralık: Diyarbakır’ın Sur Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu bir uzman çavuş şehit oldu. Bitlis’te, terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu. 1’i ağır, 9 asker de yaralandı.

22 Aralık: Bitlis’in Sehi Ormanları bölgesinde  2 askerin şehit düşmesi ve 8 askerinde yaralanmasından sonra bölgede başlayan operasyonlarda 1 asker daha şehit düştü. Şırnak’ta PKK’lıların devriye görevi yürüten polis zırhlı aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, 2 polis de yaralandı.

23 Aralık: Diyarbakır’ın sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi’nde bugün PKK’lıların sokağa önceden yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu 1 uzman çavuş şehit oldu, 5 asker ile yoldan geçen 1 vatandaş yaralandı.

25 Aralık: Şırnak’ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleri ve PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.

27 Aralık: 18 aydır GATA’da tedavisi devam ederken kurtarılamayarak şehit düşen Jandarma Er İsa Karakaş (23) memleketi Gaziantep’te toprağa verildi. Şırnak’ın Cizre ilçesinde Zırhlı Kobra Aracının geçişi sırasında önceden yerleştirilen El Yapımı Patlayıcının infilak ettirilmesi ile 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.

28 Aralık: Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısında 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

1 Ocak: Şırnak’ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre İlçesi’nde PKK’lılarla bu gece çıkan çatışmada 1 Özel Harekat polisi şehit oldu, 4 polis memuru da yaralandı.  Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’nın kazdığı hendekleri kapatmak için operasyon yapan polislere bombalı saldırı düzenlendi. Bir hendeğe konulan bombanın patlatılması sonucu 2 polis şehit oldu, 2 güvenlik görevlisi yaralandı.

4 Ocak: Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde gece PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu. Yine aynı ilçede PKK’lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle yaralanan Özel Harekat polisi Musa Yüce, tedavi gördüğü Asker Hastanesi’nde şehit oldu.

5 Ocak: Sur’da teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu 1 köy korucusu şehit oldu.


Kaynak:Yeniçağ

Okunma : 1237
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın
 
Bu ayın en çok okunan haberleri