Çumranın Sesi

Çumranın Sesi

29 Mart 2024 Cuma
Karıncayı dahi incitmedi
Kategori : YAŞAM
26 Aralık 2020 17:16
 
Karıncayı dahi incitmedi

Koronavirüs nedeniyle hakkın rahmetine kavuşan Ahmet Keklik'i dostları ve sevenleri merhum Keklik’in sevgi dolu bir insan olduğuna dikkat çekti.

Vefatının ardından yine durumu ağır olan anne Zülfiye Keklik ve kız kardeşi Halise Keklik de koronavirüs nedeniyle hayatlarını kaybetti.

Sevenleri Ahmet Keklik dünya tatlısı, vefakâr bir isimdi. Sevdiklerinin ve dostlarının sevinç ve hüzünlerinde yalnız bırakmazdı ve yanlarında olurdu. Yine tarihi yerleri gezmeyi seven bir isimdi. Vatanına ve bayrağına da aşık bir isimdi. Görevinde sadık bir hak dostuydu. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı. 

 

GÜZELLİK VE SEVGİ ABİDESİYDİ

Dost ve ahbabları: " İyilik ve hoşgörü timsali, gönül alan, gönül yapan ve gönüllerde yer alan Ahmet Keklik abimizin ve aile efradının acı haberleri oldu. Şu günlerde herkesin bu türden haberlere alışık olmasına rağmen Ahmet Keklik ve aile eşrafının koronavirüs hastalığına yakalandığı ve Meram Eğitim Araştırma Hastanesinde olduğu haberi tüm Çumra’da yayılmış ve tüm sevenleri şok olmuştu.

Ahmet Keklik ve ailesi için hatimler okunup dualar edilmeye ve gözyaşları dökülmeye başlamıştı. Ahmet Keklik Çumra’nın sevilen sayılan gönül kırmayan, incitmemeye gayret eden delikanlılarından birisiydi. Kendisi Çumra Vergi Dairesinde hizmet etmekteydi. Çumra’da çoğu insanın çok iyi bildiği Ahmet Keklik iyilik güzellik ve sevgi abidesi bir insandı.

Aslen Bozkır Gederet köyünden olan ve 1965 yılında Çumra’da dünyaya gelen Ahmet Keklik ailenin tek erkek evladı idi. Babası mahallemizde “İsmail hoca” lakabıyla bilinen merhum İsmail Keklik, Annesi kendisiyle aynı kaderi paylaşıp koronavirüs hastalığında vefat eden Zülfiye Keklik hanımdı.

Üç kız kardeşi üç de kız evladı vardı Ahmet Keklik abimizin. Çocukluğumuz ve gençliğimiz aynı mahalle ve sokakta geçtiği için Ahmet Keklik abimizin çocukluğunda, gençliğinde ve sonraki yıllarda kimsenin kalbini kırdığını, incittiğini veya yalan konuştuğunu bilmeyiz. Ahmet Keklik ismi bütün Çumra’da, arkadaşlar arasında ve özellikle mahallemizde ahlaklı temiz dürüst ve güvenilir kişiliğiyle öne çıkmıştır.

Çocukluk ve gençlik yıllarında sesi çok güzel olduğu için mahalle camisinden ezanları o okurdu genellikle. O ezan okumaya başlayınca millet pencerelerini açar ve onun o tatlı sesini ve güzel namelerini dinlerdi. Çumra İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Üniversite okuyup Çumra Vergi Dairesinde göreve başlamış ve ömrünün sonuna kadar da bu görevde kalmıştır.

Ahmet Keklik dürüstlük ve hassasiyetini görevi esnasında da ortaya koymuş ve örnek bir kişilik sergilemiştir." 

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

cumraninsesi.com

 

Kaynak: Konyayenigün

 

Okunma : 14937
Bugünün en çok okunan haberleri
Gündem haberleri
MHP (Cumhur ittifakı) Çumra belediye başkan adayımız Fatih DEMİRCİ seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor
27 Mart 2024 Okunma: 833 ÇUMRA
31 Mart öncesi uyarı: İşte seçim suçları ve yaptırımları
27 Mart 2024 Okunma: 142 GÜNDEM
Son dört günün en çok okunan haberlerini gösterir
Ayın en çok okunan haberleri için tıklayın